THL:n tartuntatautirekisteriin on ilmoitettu 98 uutta koronavirustapausta tälle päivälle (15.9.2020). Tautitapaukset jakaantuvat 10 päivän ajalle.

Päijät-Hämeessä on todettu 23 uutta tartuntaa, joista 18 on Lahdessa ja 5 muualla Päijät-Hämeessä. Tartunnoista suuri osa liittyy jo aiemmin todettuun, ravintolasta alkunsa saaneeseen tartuntaketjuun.

Keski-Suomessa on todettu kaikkiaan 25 uutta tartuntaa, joista 14 Äänekoskella, 5 Jyväskylässä ja 3 Saarijärvellä. Lähes kaikki Äänekosken ja Saarijärven tartuntatapaukset liittyvät syyskuun alussa järjestettyyn yksityistilaisuuteen.

Pirkanmaalla uusia tapauksia on 17, joista 6 Tampereella. Lisäksi Mänttä-Vilppulassa on todettu tapauksia iäkkäiden palvelukeskuksessa. Kanta-Hämeessä tapauksia on 3.

Koronatestauksessa positiivisten testitulosten määrä on noussut 0,2 prosentista 0,5:een. Tartunnoista tiedottaa THL.

Päijät-Hämeessä tartuntojen määrä huolestuttaa. Uusia joukkoaltistumisia on ollut ravintolassa, seurakunnassa, opistossa ja kouluissa.

– Laajan leviämisen vuoksi on erityisen tärkeää, että Päijät-Hämeessä noudatetaan nyt turvavälejä ja huolehditaan käsi- ja yskimishygieniasta. Suositus kasvomaskin käytöstä on voimassa Päijät-Hämeen alueella. Erityinen riski tartunnoille on ahtaissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei pystytä noudattamaan. Toivomme alueen väestön noudattavan koronatorjunnasta annettuja ohjeita, jotta tilanne saadaan kuriin.

Varsinais-Suomessa puolestaan odotellaan tietoa massiivista altistumista opiskelijoiden ainejärjestöjen tapahtumissa sekä anniskeluravintoloissa viikonlopun aikana. Näiden selvittely on vielä kesken sairaanhoitopiirissä.

– Suosittelen pidättäytymistä opiskelijatapahtumien järjestämisistä, jos niissä ei voida huolehtia turvaväleistä ja käsihygieniasta. Myös anniskelupaikkojen tulee huolehtia turvaväleistä ja käsihygieniasta, eikä sinne pidä mennä vähänkään sairaana, sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo.

Oikaisu: Juttua korjattu klo 15.08 THL:n toimittamien uusien tietojen mukaan. Päijät-Hämeessä on todettu yhteensä 23 uutta tartuntaa, ei 41, kuten aiemmin kerrottiin. Keski-Suomessa on todettu 25 uutta tartuntaa, ei 26.