Ulkomaisia investointeja vertailtaessa Suomi erottuu pohjoismaisista naapureistaan terveys- ja hyvinvointiteknologian vahvalla menestyksellä, tiedottaa Business Finland.

Pohjoismaat ovat keskenään suurimpia investoijia toisiinsa, mutta ne kilpailevat myös samoista globaaleista sijoituksista keskenään.

Toimialoittain kaikki pohjoismaat houkuttelevat eniten tieto- ja viestintätekniikan investointeja. Suomessa esimerkiksi hakukonejätti Google on investoinut Haminan datakeskuksiin vuosien varrella jo yhteensä 1,2 miljardin euron verran.

Suomi on kuitenkin pohjoismaista ainoa, jolla kolmen suosituimman ulkomailta tulevan investointien toimialan joukossa on terveys- ja hyvinvointiala.

Suomen vahvuudet ovat löytäneet yritykset, kuten lääkeyhtiö Bayer Oy, diagnostiikkalaitteita ja reagensseja valmistava PerkinElmer Wallac Oy, sairaalalaitteita valmistava GE Healthcare Finland Oy ja diagnostiikkatestejä valmistava Radiometer Turku Oy.

Lue myös:

"Suomalainen terveys- ja hyvinvointitoimiala on tähän mennessä houkutellut ulkomaisia investointeja esimerkiksi Ruotsista, Isosta-Britanniasta, Norjasta, Saksasta, Sveitsistä, Japanista ja Yhdysvalloista”, terveys-ja hyvinvointialan asiantuntija Tarja Enala Invest in Finlandilta kommentoi tiedotteessa.

Suomen vahvuuksia ovat hänen mukaansa muun muassa korkeasti koulutetut terveysalan ammattilaiset, huippututkimus, biopankit, kattavat sähköiset terveysrekisterit ja nykyaikainen lainsäädäntö sekä korkea digitaalinen osaamistaso.

”Terveysalan ekosysteemeillä on myös tärkeä rooli. Yliopistojen, sairaaloiden, yritysten ja viranomaisten välillä tehdään merkittävää yhteistyötä", Enala sanoo.

**

Etkö pääse lukemaan kaikkea sisältöä? OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta. Muut, tee tilaus täällä.

**