Hoivapalveluja tarjoava yleishyödyllinen yhteisö Mikkelin Kotikaari ry on saanut tämän vuoden Suomen laatupalkinnon.

Palkintoperusteluissa todetaan, että Mikkelin Kotikaari on muun muassa kehittänyt uusia toimintamalleja yhteisölliseen senioriasumiseen ja toteuttanut Ikäihmisten kylä -konseptin. Lisäksi yhteisö on kokeillut moniammatillisia ratkaisuja tehostetussa palveluasumisessa ja lyhytaikaishoidossa.

Edelleen organisaatiossa on panostettu henkilöstön työhyvinvointiin ja korostetaan yhteiskuntavastuullisuutta. Mikkelin Kotikaari on edelläkävijä myös digitaalisten ratkaisujen käyttäjänä.

– Ulkopuolisten arvioijien tekemät havainnot kertovat ennen kaikkea organisaation halusta kehittää pitkäjänteisesti toimintojaan. Mikkelin Kotikaarelle annettu tunnustus on osoitus jatkuvasta parantamisesta ja arvoihin perustuvasta johtamiskulttuurista, toteaa Laatukeskuksen toimitusjohtaja Tani Järvinen tiedotteessa.

Mikkelin Kotikaari ry tarjoaa ympärivuorokautista hoivapalvelua kahdessa palvelutalossa sekä vuokraa senioreille huoneistoja kolmessa vuokrakohteessa. Se on ensimmäinen hoiva-alan toimija, joka palkitaan laatupalkinnolla Suomessa.

– Arviointi osui hetkeen, jolloin edustamamme toimiala oli suuren julkisen huomion kohteena. Kun samaan aikaan toiminta- ja johtamiskulttuurimme saa kiitosta sekä asiakkailtamme että henkilöstöltämme, on se tärkeä näyttö toimintamme laadusta. Koko henkilöstömme on erittäin onnellinen ja ylpeä saamastamme tunnustuksesta, kertoo Mikkelin kotikaari ry:n toimitusjohtaja Riitta Paasivuori tiedotteessa.

Mikkelin Kotikaarella on vakituista henkilöstöä 40. Sen liikevaihto vuonna 2018 oli 3,5 miljoonaa euroa.

Laatupalkinto on Suomen Laatuyhdistys ry:n hallituksen myöntämä ja Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön allekirjoittama kunniakirja. Palkinto jaettiin torstaina Helsingissä pidetyn kansainvälisen johtamisen ja kilpailukyvyn kehittämisen konferenssin EFQM Forumin yhteydessä.

Voittaja saa myös Suomen Messusäätiön myöntämän 30 000 euron suuruisen apurahan.