Suomen ensimmäisessä terveyteen keskittyvässä yrityshautomossa Health Incubator Helsingissä aloittaa kesäkuussa 11 startupia.

Maaliskuussa käynnistyneeseen hakuun tuli yhteensä 33 hakemusta, joista haastatteluun eteni 18 yritystä. Suurin osa hakijoista oli Suomesta, mutta osa hakijoista oli myös Singaporesta, Isosta-Britanniasta ja Latviasta.

Health Incubator Helsinkiin valitut yritykset ovat: Epiheart, Healthzilla, Maculaser, MedicubeX, Medified, SCellex, SciAR, SOENIA, Uute Scientific, VEIL.AI ja VULCAM.

– Valintaprosessin aikana painotimme yritysten kasvupotentiaalia, omistautumista ja liiketoiminnan skaalautuvuutta. Lisäksi tarkastelimme, miten eri ryhmät täydentävät toisiaan kokemuksen ja asiantuntemuksen suhteen, koska on tärkeää rakentaa hyvin toimiva yhteisö, jossa ryhmät tukevat toisiaan parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo Christian Lardot, Health Incubator Helsingin johtaja tiedotteessa.

Health Incubator Helsinki tarjoaa yrityksille kolmen vuoden ajan tukea liiketoiminnan kehittämiseen, modernit työtilat Terkko Health Hubissa Meilahden kampusalueella sekä laajat verkostoitumismahdollisuudet. Ohjelma on tiimeille maksuton lukuun ottamatta korvausta toimistotilasta. Hautomo ei tee suoria sijoituksia yrityksiin.

– Haluamme myös kannustaa aloittavia ja tutkijoita olemaan yhteydessä meihin etsiessämme jatkuvasti uusia kasvuyrityksiä. Suunnitelma on avata seuraava haku marras-joulukuussa 2020, kertoo Lardot.

Health Incubator Helsinki tarjoaa aloitteleville terveysalan yrityksille kaivattua, pitkäaikaista tukea. Sen tavoitteena on edistää terveysinnovaatioiden ja tutkimuslähtöisten hankkeiden kehittymistä kansainväliseksi yritystoiminnaksi sekä houkutella tutkijoita ja uusia yrityksiä Helsinkiin.

Hautomo toimii tiiviissä yhteystyössä muiden pääkaupunkiseudun terveysekosysteemin toimijoiden kuten Hus-tutkimusalustojen, Spark Finlandin, Helsingin Innovaatiopalveluiden (HIS) ja Business Finlandin kanssa. Hautomo tarjoaa yhteyksiä myös muihin pohjoismaisiin yrityshautomoihin ja -kiihdyttämöihin.

Lue myös: