Suomen Apteekkariliitto ja IT- ja ohjelmistopalvelukonserni Solteq Oyj ovat rakentaneet yhdessä moniapteekkiympäristön, joka tarjoaa keskitetyn verkkoapteekkialustan myös pienille apteekeille. Syksyn 2019 aikana Solteq rakentaa yli 200 verkkoapteekkia ympäri Suomea.

– Verkkoapteekkialustan avulla varmistamme, että yksityiset apteekit voivat antaa asiakkailleen parasta mahdollista verkkoapteekkipalvelua, kertoo Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler tiedotteessa.

Solteq toteutti keskitetyn moniapteekkiympäristön Adoben Magento -alustalle, johon rakennettiin muun muassa integraatio Suomen Apteekkariliiton ylläpitämään tuotetietokantaan.

Tuotetietokannassa on valmiina 24 000 tuotteen tuotetiedot, joista apteekkien on helppo valita verkkokauppaan tulevat tuotteet muutamalla klikkauksella.

Apteekkariliitolle on tärkeää, että luottamukselliset asiakastiedot pysyvät yksittäisen apteekin sisällä.

– Useimmat suomalaiset asioivat pääsääntöisesti yhdessä apteekissa. Mitä useampi lääke asiakkaalla on käytössä, sitä tärkeämpää on, että oma apteekki hallitsee lääkehoidon kokonaisuuden sekä verkossa että kivijalka-apteekissa, Sandler sanoo.

Reseptiasioissa farmaseutti ottaa aina yhteyden asiakkaaseen. Näin varmistetaan, että asiakas saa hintaneuvontaa ja neuvoja lääkkeen käyttöön.

– Kun lääke on maksettu, apteekki lähettää lääkkeen Eezeryn, Postin, Matkahuollon tai muun kuljetusliikkeen kautta asiakkaalle. Lääkkeen voi hakea myös apteekista tai noutolokerosta apteekin aukioloaikojen ulkopuolella.