– Tämä päivä on tärkeä merkkipaalu sekä MSD:lle että Organonille. Organon on nyt itsenäinen pörssiyhtiö, joka tarjoaa laajan valikoiman lääkkeitä ja valmisteita. Organonilla on täydet valmiudet luoda kestävää kasvua ja arvoa, sanoo MSD:n toimitusjohtaja Rob Davis tiedotteessa.

MSD:n tavoitteena yhtiöiden eriyttämisessä oli luoda kaksi potilaisiin keskittyvää yhtiötä, joilla on entistä vahvempi strateginen ja operationaalinen painopiste, parempi ketteryys, yksinkertaisemmat toimintamallit, optimoidut pääomarakenteet sekä paremmat taloudelliset profiilit.

MSD:llä uskotaan, että toimenpide luo merkittävää hyötyä sekä MSD:lle että Organonille, ja tuottaa omistaja-arvoa MSD:n osakkeenomistajille. Yhtiöiden eriyttäminen mahdollistaa MSD:n toiminnan keskittämisen yhtiön keskeisiin kasvualueisiin sekä tulojen ja osakekohtaisen tuloksen kasvattamisen.

Myös toiminnallisen tehokkuuden odotetaan paranevan asteittain kolmen vuoden kuluessa yhteensä noin 1,5 miljardia dollaria, josta vuonna 2021 kertyy noin 500 miljoonaa dollaria.

Yhtiöiden eriyttämisen yhteydessä Organon tuloutti MSD:lle noin yhdeksän miljardia dollaria.

Organon ei laskenut tässä yhteydessä liikkeelle murto-osaosuuksia kantaosakkeistaan. MSD:n kantaosakkeiden omistajat saivat käteiskorvauksen sen sijaan, että olisivat saaneet Organonin kantaosakkeiden murto-osaosuuksia, joihin he olisivat muuten olleet oikeutettuja.

Organonin osakkeet listataan pörssiin, ja osakkeiden kaupankäynti käynnistyi New Yorkin pörssissä 3. kesäkuuta. Organonin osakkeista käytetään lyhennettä OGN. MSD:n osakkeista käytetään kaupankäynnissä edelleen lyhennettä MRK.