First North -listattu lääkekehitysyhtiö Faron Pharmaceuticals kertoi tänään yksityiskohtia sen MATINS-tutkimuksesta.

Tutkimuksessa tutkitaan Faronin täsmäsyöpälääke Bexmarilimabin siedettävyyttä, turvallisuutta ja tehokkuutta. Lääkkeellä on meneillään 1. ja 2. vaiheen kliiniset kokeet.

MATINS-tutkimukseen osallistuvat potilaat ovat jo saaneet useita muita lääkehoitoja, ja kaikki tavanomaiset hoitovaihtoehdot on käytetty.

Tänään kerrottavista tuloksista selviää muun muassa, että lääke on hyvin siedetty ja lääke osoitti lupaavaa aktiivisuutta syöpäkasvaimia vastaan.

MATINS-tutkimuksen päätutkija on Terveystalon johtava ylilääkäri Petri Bono. Bono on työskennellyt aiemmin muun muassa HUSin syöpäkeskuksen johtajana ja hän on syöpäbiologian dosentti Helsingin yliopistossa.

Bonon mukaan lääkkeen siedettävyysprofiili ja kasvainten vastainen aktiivisuus ovat lupaavia.

Tutkimukset on tehty sellaisten potilaiden kanssa, joiden syöpä ei ole parantunut perinteisin keinoin, vaan heille on koetettu jopa kuutta erilaista hoitokeinoa.

– Tämän tutkimuksen jatkuessa opimme lisää uuden immunoterapian mahdollisuudesta auttaa niitä syöpäpotilaita, jotka tarvitsevat kipeästi uusia hoitovaihtoehtoja, Bono kertoo Faronin tiedotteessa.