Digitaalista mielenterveyshoitoa masennukseen, ahdistuneisuuteen ja työuupumukseen tarjoava Meru Health on kerännyt 32 miljoonan euron rahoituksen laajentaakseen toimintaansa Yhdysvalloissa.

Yrityksen mobiilisovelluksen kautta tehtävässä hoito-ohjelmassa käyttäjällä on henkilökohtainen terapeutti, jonka kanssa voi keskustella milloin ja missä vain. Lisäksi 12 viikkoa kestävä digitaalinen ohjelma sisältää käyttäytymisterapiaa, mindfulness-meditaatiota, biofeedback-laitteen avulla tehtäviä harjoituksia sekä opastusta ja harjoitteita muun muassa unesta ja ruokavaliosta.

Meru Health on suomalaisten Kristian Rannan, Riku Lindholmin ja Albert Nazanderin perustama. Ranta on yrityksen toimitusjohtaja.

Yhdysvaltojen markkinoille keskittyvän Meru Healthin digitaalista hoito-ohjelmaa tarjotaan sen asiakasyritysten työntekijöille ja yksityishenkilöille. Kahdentoista viikon ohjelman on todettu vähentävän masennuksen ja ahdistuneisuuden oireita ja myös pitävän oireet loitolla jopa 12 kuukautta ohjelman aloittamisen jälkeen.

Vertaisarvioidussa tutkimuksessa havaittiin, että 48 prosenttia osallistujista, joilla oli vähintään keskivaikea masennus, koki oireiden vähentyneen ohjelman päätyttyä, ja 60 prosentilla ne pysyivät poissa jopa 12 kuukautta ohjelman aloittamisen jälkeen.

Meru Health aikoo käyttää rahoituksen laajentumiseen Yhdysvalloissa, vakuutusyhtiöiden ja työnantajien kanssa tehtyjen kumppanuuksien syventämiseen sekä uuden coaching-ohjelman tarjoamiseen laajemmalle yleisölle. Coachingilla eli henkilökohtaisella valmennuksella pyritään ennaltaehkäisemään kliinisen tason masennusta, ahdistuneisuutta tai työuupumusta.

Ranta, Lindholm ja Nazander alkoivat kehittää Meru Healthiä vuonna 2016. Sillä on toimistot Helsingissä, San Mateossa Kaliforniassa sekä Denverissä Coloradossa.