Suomalainen sote-henkilöstön henkisen taakan helpottamiseksi rakennettu palvelu on saanut tunnustuksen Ruotsin Kuningatar Silvialta Tukholmassa.

Kuningatar Silvia antoi syyskuussa Queen Silvia Nursing Awards:n palkintodiplomin suomalaiselle sairaanhoitaja Inka Häkkiselle, joka on ollut mukana kehittämässä sote-henkilöstölle suunnattua FinnHELP-keskusteluapupalvelua.

FinnHELP.fi on etänä toimiva kansallinen sote-ammattilaisille profiloitu matalan kynnyksen keskusteluapupalvelu. Sen ovat kehittäneet päivystyksessä ja ensihoidossa toimivat sote-ammattilaiset.

Palvelu rakennettiin koronakriisin alkuvaiheessa maaliskuussa 2020 sote-henkilöstön henkisen jaksamisen turvaamiseksi.

FinnHELP-auttajat ovat terveysalan tai sosiaalihuollon työntekijöitä, joilla on kokemusta ensilinjan keskusteluavun tuottamisesta. Auttajat saavat järjestön mukaan avun antamisesta korvauksen. Palvelussa voi puhua työasioiden lisäksi myös henkilökohtaisista asioista.

Queen Silvia Nursing Awards-palkinnon voittaja saa palkinnoksi 6000 euron rahapalkinnon ja räätälöidyn harjoittelujakson.

”Stipendin saaminen tuntuu hienolta! Queen Silvia Nursing Award -organisaatio ei ollut minulle aiemmasta tuttu, ja olenkin positiivisesti yllättynyt kaikin puolin. Koen, että he todella arvostavat sairaanhoitajien työtä, osaamista ja ideoita”, Häkkinen kertoi aiemmin Muistiliiton Muisti-lehdessä.

FinnHELP-palvelu on työpaikkakohtainen: sairaanhoitopiirit voivat pilotoida palvelun omille työntekijöilleen.

Muiden maiden vuoden 2020 palkinnon saajat olivat Karolina Adomaviciute Liettuasta, Linda Smit Saksasta, Radoslaw Romanek Puolasta, Lisabet Lindbäck Ruotsista ja Brooke Tamble Yhdysvalloista.

Vuonna 2019 palkinnon sai Suomesta Janina Viitasaar.

Lähteet: FinnEm, Muistiliitto, queensilviaawards.com, kungahuset.se

Päivitetty 12.10.21 kello 15:28: Lisätty muiden maiden palkinnonsaajat ja vuoden 2019 suomalainen palkinnon saaja.