Suomalaisen startup-yrityksen Kuori Oy:n kehittämä jättimäinen Android-tabletti pääsi juuri USA:n hoivamarkkinoille kehitysvammaisten kuntoutus- ja koulutuskäyttöön.

Vuonna 2015 perustetun Kuori Oy:n jättikokoinen Android-tabletti on alle puolessa vuodessa löytänyt tiensä jo 12 maahan.

Taulu-tv:n kokoinen Yetitablet sopii tavallista tablettia paremmin sellaisille käyttäjille, joilla on motorisia haasteita. Se on avannut hoivakodeissa internetin käyttämisen toimintarajoitteisille, joilla ei aikaisemmin ole ollut siihen mahdollisuutta.

Tabletin suuri koko mahdollistaa myös yhdessä tekemistä ja voi olla apuväline esimerkiksi henkilökunnan koulutukseen.

Yetitabletin tarina alkoi erään perheen arkiongelmista. Kuori Oy:n perustajat Maria ja Jarkko Jokelainen ovat kolmen autismin kirjon lapsen vanhempia, jotka kamppailivat vuosia auttaakseen lapsiaan ymmärtämään ja kommunikoimaan ympäröivän maailman kanssa.

Kosketusnäyttöjen parissa työskennellyt Jarkko alkoi kehittää jättimäistä tablettia, ja pariskunta huomasi nopeasti, kuinka suuren tabletin kanssa toimiessaan heidän lastensa kyky oppia, keskittyä ja kommunikoida parani.

Kuori Oy:n Yhdysvaltojen valloitus alkoi Connecticutin osavaltiosta, mutta yhtiö tavoittelee koko Pohjois-Amerikan hoivamarkkinaa.

Yrityksellä on tällä hetkellä käynnissä ensimmäinen rahoituskierros ulkomaan kasvun tukemiseksi. Liikevaihto ylitti viime vuonna 1,2 miljoonaa euroa, tänä vuonna yritys tavoittelee 5 miljoonan myyntiä.

Lue myös:

Suomalainen HIV-rokote jatkaa voittokulkua – FIT Biotechin menetelmä sai USA:ssa patentin (Mediuutiset 30.11.2017)

Tässä ne ovat – Kasvu Open valitsi 20 kasvuhaluista terveys- ja hyvinvointialan yritystä ilmaiseen valmennukseen (Mediuutiset 8.5.2019)

Älykäs potilasseuranta sai sijoittajilta 4,4 miljoonaa euroa kasvurahaa (Mediuutiset 5.4.2018)