Helsinkiläinen terveysteknologiayritys TE3 keräsi 400 000 euron rahoituksen virolaiselta Funderbeam -rahoitusalustalta yhden työpäivän aikana. Rahoituskierros aukesi keskiviikkona 18.2. klo 10. Klo 18 tavoite oli täynnä. Tavoite oli saada rahoitus kasaan 30 päivässä.

TE3:n perustaja ja toimitusjohtaja Ari Laakkonen kertoo yhtiön varautuneen hitaasti etenevään rahoituskampanjaan, sillä koronapandemian aikana rahoituksen hakeminen listaamattomille yrityksille on haastavaa.

– Yllätys oli suuri kun huomasimme että jo ensimmäisten tuntien aikana olimme saaneet jo 70 prosenttia tavoitteestamme kasaan, Laakkonen kertoo tiedotteessa.

TE3:n valmistamalla älykepillä testataan muun muassa kehon liikkuvuutta.

Tuote mahdollistaa yksinkertaisen tavan mitata ja palautella kehon luonnollisia toimintoja kuten nivelten liikkuvuuksia ja symmetrisiä liikeratoja.

TE3:n konsepti perustuu 5400 tehtyyn liikkuvuusanalyysiin. Niiden pohjalta kehitetty Älykeppi ohjaa värinöillä ja näyttää kehittymisen suunnan käyttäjälleen helposti.

Viime vuoden oli määrä olla TE3 Oy:n vuosi. Yritys oli panostanut konseptiin, jolla ammattilaiset pystyivät tarkasti analysoimaan asiakkaitaan muun muassa kuntosaleilla, urheilukentillä ja fysioterapiassa.

Korona kuitenkin muutti kaiken. Kuntosalit olivat tyhjillään, joukkueurheilut kiellettiin ja ihmiset jäivät kotiin – jonne myös työt siirtyivät.

TE3 päätti muuttaa suuntaa. Yritys oli jo aikaisemmin pilotoinut useiden yritysten kanssa työhyvinvointikonseptia, joka piti lanseerata vasta myöhemmin. Nyt pilotit otettiin uudelleen pöydälle ja synnytettiin TE3 Etätyöhyvinvointi -konsepti.

Konsepti on herättänyt kiinnostusta sijoittajien lisäksi myös suurissa, yhteensä kymmeniä tuhansia ihmisiä työllistävissä yrityksissä.