Terveys- ja tiedepeleihin erikoistunut suomalainen startup-yritys Psyon Games on julkaisemassa globaalia pelillistä covid-19-tietoisuuskampanjaa yhteistyössä WHO:n ja terveysviranomaisten kanssa.
Kyseessä on vuodesta 2017 alkaen erityisesti rokoteviestinnän tarpeisiin kehitetty Antidote-peli, joka on Psyon Gamesin toimitusjohtaja Olli Rundgrenin mukaan saanut inspiraationsa 90-luvulta tutusta animaatiosarjasta Olipa kerran elämä.
Sarja on tuon ajan lasten hyvin muistama seikkailu ihmisen elimistön sisällä. Sarjassa seurattiin, kuinka elimistön immuunijärjestelmä taisteli bakteereja ja viruksia vastaan.
– Vasta pieni osa maailman ihmisistä on rokotettu, joten tarve tietoisuustyölle on suuri, Psyon Games sanoo tiedotteessa.
Nyt Suomen peliteollisuuden Vuoden Hyötypeli-palkinnon voittaneesta Antidote-pelistä ollaan julkaisemassa covid-19-versio, jolle Maailman terveysjärjestö on antanut tukensa.
Peli ja kampanja on suunniteltu WHO:lta saatujen ohjeistusten pohjalta sekä läheisessä yhteistyössä kansanterveyden asiantuntijoiden kanssa.
Pelin tarkoituksena on auttaa ihmisiä ymmärtämään tietoa koronaviruksesta, rokotteista ja ennaltaehkäisevistä toimista. Se on myös linjassa WHO:n strategisten tavoitteiden kanssa, joiden mukaan ihmisiä tavoitellaan heidän käyttämiensä kanavien kautta.
Pelin on mahdollisuus viestiä koronalta suojautumisesta ihmisille heidän koulutustasostaan riippumatta
Psyon Games aikoo lanseerata kampanjan ensimmäisissä maissa toukokuussa.
Yhtiö etsii yksityiseltä ja julkiselta sektorilta partnereita, jotka olisivat halukkaita tukemaan tämän globaalia kansanterveyttä edistävän kampanjan näkyvyyttä sekä Suomessa että maailmalla.
Suomen sosiaali- ja terveysministeriö ja ulkoministeriö ovat antaneet tukensa kampanjalle ja sen viemiselle maailmalle.
Antidote on jo saanut jonkin verran huomiota maailmalla. Vaccines Today -lehti kehui sitä maaliskuussa 2020. Psyon Games on voittanut Health Startup of the Year -palkinnon Reutersin EyeForPharma - tapahtumassa.
Yhtiö julkaisi kuluvan vuoden maaliskuussa 2021 tarinankerronnallisen ”Full ADHD – Täyttä elämää” -mobiilipelin, joka vie pelaajan ADHD:n kanssa elävän henkilön kokemusmaailmaan.