Suomalainen terveys- ja tiedepeleihin erikoistunut Psyon Games on kehittänyt Antidote COVID-19 -mobiilipelin.

Yritys lanseeraa pelillisen terveyskampanjan, jonka tarkoituksena on lisätä ihmisten tietoa koronaviruksesta, -rokotteista sekä virustartuntojen ennaltaehkäisystä.

I am the shield -terveyskampanjan (#iamtheshield) lanseerauksessa on mukana YK:n Maailman terveysorganisaatio WHO, rokotteiden kansainvälinen yhteistyöorganisaatio Gavi sekä Suomen UNICEF.

Peli on esimerkki viihteen kautta jaettavasta terveystiedosta, jonka avulla tuetaan pandemian nujertamista. Maksuttoman pelin voi ladata iOS AppStoresta ja Google Play Storesta Android-puhelimiin.

Psyon Games on terveys- ja tiedepelien kehittämiseen erikoistunut suomalainen startup. Psyon Games ryhtyi kehittämään Antidote COVID-19 -peliä, koska mobiilipelien avulla pystytään tutkitusti tavoittamaan sellaisia kohderyhmiä, joita ei perinteisellä terveysvalistuksella tavoiteta.

”Vaikka rokotekattavuus on globaalisti noussut, on myös huolestuttavia merkkejä esimerkiksi nuorten passiivisuudesta rokotteen ottamisessa. Kyse ei ole varsinaisesta rokotevastaisuudesta, vaan enemmän siitä, ettei nähdä tarvetta ottaa rokotetta. Kuitenkin kaikkien panos on tärkeä, jotta pandemian leviäminen pysäytetään ja pystytään siirtymään jälleen normaaliin elämään”, toteaa Psyon Gamesin toimitusjohtaja Olli Rundgren tiedotteessa.

WHO tukena pelin lanseerauksessa

Pelin lanseerausta tukee myös YK:n Maailman terveysjärjestö WHO, joka on myöntänyt luvan muun muassa logonsa käyttöön pelin yhteydessä. Lisäksi WHO on osallistunut pelin tietosisältöjen luomiseen ja tarkastanut niiden oikeellisuuden.

“Globaalisti, myös niissä maissa, joissa COVID-19-rokotteita on hyvin saatavilla, rokotekeskustelussa on mukana paljon väärää informaatiota ja se vaikuttaa siihen, miten ihmiset suhtautuvat rokotuksiin ja haittaa terveydenhoidon ponnisteluita. Mobiilipelit, kuten Antidote COVID-19, auttavat ihmisiä ymmärtämään virukseen liittyvää monimutkaista tieteellistä informaatiota ja se auttaa ihmisiä torjumaan väärää informaatiota esimerkiksi maskeihin ja rokotteisiin liittyen. Tieto on mobiilipelissä sananmukaisesti omissa käsissä ja saatavilla kiinnostavassa muodossa”, kertoo tiedotteessa Andy Pattison, joka vastaa WHO:ssa digitaalisista kanavista.

Psyon Gamesin Antidote COVID-19 -pelin tavoitteet on määritelty yhdessä WHO:n kanssa: COVID-19-tietoisuuden levittäminen, tiedon levittäminen ennaltaehkäisevistä toimista ja tiedon levittäminen rokotteista.