Ranskan maajoukkuehyökkääjä, yli 100 miljoonan euron siirtosummalla aikanaan FC Barcelonaan siirtynyt Ousmane Dembélé on leikattu Urheilu Mehiläisessä Turussa maanantaina.

Leikkauksen toteutti ortopedi Lasse Lempainen, joka tunnetaan Barcelonan luottokirurgina.

Dembélé loukkaantui muuttaessaan nopeasti suuntaa vastustajan harhautustilanteessa jalkapallon EM-kisaottelussa, kun Unkari kohtasi Ranskan 19. kesäkuuta.

– Minulla ei ollut loukkaantumista ennakoivia oireita, vaan takareisi tuntui hyvältä. Takanani on hyvä kausi ja olen fyysisesti paremmassa kunnossa kuin koskaan. Vamma harmittaa, mutta uskon, että leikkauksen ja kuntoutuksen jälkeen palaan entistä vahvempana takaisin huipputasolle, Dembélé sanoi tiedotteessa.

FC Barcelona ja Dembélé päättivät, että hyökkääjä hakeutuu ortopedi Lempaisen hoitoon Turkuun. Lempainen on myös kahdesti aiemmin operoinut ranskalaishyökkääjän.

– Leikkaushoitoa vaatinut vamma operoitiin maanantaina suunnitellusti. Kysymyksessä oli oikean takareiden totaalinen jännerepeämä polven tasolla. FC Barcelonan lääkäri Jordi Puigdellivol oli mukana seuraamassa leikkausta ja olemme leikkaukseen onnistumiseen tyytyväisiä, kertoo Lempainen tiedotteessa.

Leikkaus. Lasse Lempainen on tehnyt yhteistyötä FC Barcelonan kanssa jo pitkään. Vesa-Matti Väärä

Dembéléllä on edessään neljän kuukauden kuntoutusjakso, joka suunnitellaan yhdessä Lempaisen sekä FC Barcelonan lääkäreiden kanssa.

– Tarkoitus on, että seuraamme kuntoutusta yhdessä intensiivisesti. Kuntoutuksen tavoitteena on nostaa Dembélén pelitasoa ja suorituskykyä entisestä. Tärkeä tavoite on myös pyrkiä estämään vastaavat vammat jatkossa, Lempainen sanoo.