Faronin mukaan yhtiön traumakine-lääkettä tutkitaan edelleen mahdollisena lääkkeenä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Maailman terveysjärjestö WHO on lopettanut kahden muun koronalääkkeen tutkimushoidot, mutta traumakine on edelleen mukana WHO:n tutkimuksissa mahdollisena lääkkeenä koronan hoitoon.

”WHO päätti heinäkuussa lopettaa hydrokloroksiini- ja lopinar/ritonavir-tutkimushoidot riittämättömän näytön vuoksi”, Faron kertoo tiedotteessa.

Niinpä yhtiön traumakine on toinen jäljelle jääneistä WHO:n koronatutkimushoidoissa edelleen käytettävistä lääkkeistä.

Faronin tutkimuksissa nimellä ”IFN beta-1a” kutsuttua lääkettä on aiemmin annosteltu WHO:n tutkimuksissa potilaille yhdessä toisen lääkkeen kanssa . Nyt tutkimukset jatkuvat pelkällä IFN beta-1a-lääkkeellä.

WHO:n koronatutkimuksen lisäksi Faron tutkii traumakinea kahdessa muussa kliinisessä tutkimuksessa. Toinen niistä liittyy keuhkokuumeen hoitoon ja toinen ARDS:n eli akuutin hengitysvajausoireyhtymän hoitoon. Yhtiön mukaan myös näistä tutkimuksista saattaa olla hyötyä koronapotilaiden hoidossa.

Faron kertoo samalla, että se on saanut Finnveran takauksen 2,5 miljoonan euron lainalleen. Laina on seitsenvuotinen ja sen vuosikorko on 4,1 prosenttia.

Lainan avulla yhtiö aikoo rakentaa uuden tuotantolaitoksen traumakine-lääkkeen tuotantoon.

Faron kertoi myös, että se on tehnyt sopimuksen AGC Biologicsin kanssa kaupallisen sopimuksen traumakine-tuotannosta.