Sosiaali- ja terveysministeriön osastonpäällikkö Taneli Puumalainen vahvistaa, että koronarajoitusten purkaminen mitä luultavammin aikaistuu helmikuun 15. päivästä, joka oli alkuperäinen määräaika.

Puumalainen kommentoi asiaa Ylen A-studiossa tiistaina sen jälkeen, kun pääministeri Sanna Marin (sd) oli ilmoittanut Twitterissä, että ”matalariskisten kulttuuri- ja urheilutilaisuuksien avaamista koronapassilla sekä ruokaravintoloiden aukiolon laajentamista on harkittava aiemmin arvioitua nopeammassa aikataulussa”.

”Kyllä varmasti rajoitustoimia pitää lähteä purkamaan. Enemmän on kysymys siitä, mikä tämä aikataulu ja etenemisvauhti tulee olemaan”, Puumalainen sanoi Ylen lähetyksessä.

Laajan purkamisen määräpäiväksi – aloitusajaksi – oli aiemmin asetettu 15. helmikuuta.

”Nyt voi olla, että tämä aikataulu tästä aikaistuu”, Puumalainen sanoi.

”Hallitus nyt sitten tämän päivän lausuntojen perusteella lähtee arvioimaan tilannetta ja katsoo epidemiatilannetta ihan lähipäivinä.”

Viranomaisillakin on nyt pyrkimys hallitusti kohti sitä, että rajoituksista päästään eroon, Puumalainen linjasi. Tämä täytyy kuitenkin yhä valitettavasti tehdä ”epidemian ehdoilla”.

Puumalainen huomautti lähetyksessä, että epidemia on eri vaiheissa eri puolilla Suomea.

”Lapissa on tänään kaikkien aikojen ennätys tehohoidon potilasmäärissä.”

”Tällä hetkellä täällä etelässä näyttää, että tapausmäärä ei enää merkittävästi kasvaisi eikä myöskään sairaalahoidon kuormitus. Toisaalta Lapissa on tänään kaikkien aikojen ennätys tehohoidon potilasmäärässä.”

Kun hallitus tekee asiasta linjauksensa, alkaa ministeriö ohjata aluehallintovirastoja, jotka kysyvät toimiensa pohjalle vielä sairaanhoitopiirien ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen näkemykset.

LUE MYÖS: