Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi poikkeusluvan Kysin pääsairaalan uudisrakennuksen rakentamiselle ja Kysin päätalon vanhimman osan saneeraamiselle..

Arviolta 164 miljoonan euron Uusi Sydän -hanke toteutetaan vuosina 2018-2025.

- Kysin päätalo on täydellisen peruskorjauksen tarpeessa. Huonoimmassa kunnossa on 80-luvulla rakennettu osio, jonka sisäilmaongelmia ei ole saatu kuntoon lukemattomista remonteista huolimatta, kertoo hankejohtaja Harri Hyppölä tiedotteessa.

Uudisrakennuksen seitsemään kerrokseen tulee vuodeosastoja ja kahteen kerrokseen poliklinikka- ja kuvantamistiloja. 70 prosentissa potilashuoneista on yhden hengen huoneita. Uudisrakennus ja hankkeeseen liittyvän vanhan, vuonna 1958 rakennetun pääsairaalan peruskorjaus on laajuudeltaan noin 60 000 neliömetriä. Hankkeen lopuksi puretaan vuonna 1985 rakennettu ja nyt käytössä oleva vuodeosastotorni.

Uudisrakennuksen kohdalta puretaan entinen teho-osaston rakennus, joka on ollut tyhjillään jo tämän vuoden keväästä alkaen. Purkutyöt alkavat marraskuussa ja päättyvät helmikuussa 2018. Uudisrakentaminen on tarkoitus aloittaa heti tämän jälkeen.

Sote-investointeja rajoittava väliaikainen laki tuli voimaan 1.7.2016. Se on voimassa 31.12.2019 saakka.