Kuopion yliopistollinen sairaala on saanut vetovastuun STM:n määräyksestä perustetussa valtakunnallisessa koordinaatioryhmässä, jonka tehtävänä on seurata tehohoidon tilannetta koronakriisissä.

– Tehtävänämme on auttaa muita erva-alueita pitämällä yllä tehohoidon tilannekuvaa. Jos jollakin alueella tehohoidon kapasiteetissa on ongelmia, ryhmä voi järjestää potilassiirtoja toisen erva-alueen sairaalaan, Kysin teho-osastosta vastaava ylilääkäri Stepani Bendel kertoi Savon Sanomille.

Bendel ennakoi, että potilassiirrot tapahtuisivat todennäköisemmin teitä pitkin ambulanssikyydillä kuin esimerkiksi kopterikuljetuksella.

Tilannekeskuksen merkitys riippuu Bendelin mukaan siitä, millaiseksi epidemia Suomessa kehittyy. Paljon riippuu ihmisten kyvystä noudattaa ohjeita siitä, miten viruksen leviämistä voi välttää tai hidastaa.

Kys ei kerro julkisuuteen koordinaatioryhmän kokoonpanoa. Bendel sanoo Savon Sanomissa, että ryhmälle ei ole annettu tiedottamisroolia koronakriisissä, vaan kyse on erva-alueiden teho-osastojen välistä toimintaa koordinoivasta toimistosta.

Lue myös:

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.