Yle uutisoi tänään torstaina, että sen uutistoimittaja Tiina Merikanto promovoidaan Turun yliopiston lääketieteen kunniatohtoriksi. Tunnustuksen antaa yliopisto lääketieteellisen tiedekunnan ehdotuksesta.

Taustalla on vuosikymmenten perehtyminen sote-asioihin ja syvällinen sote-uudistuksen koukeroiden tunteminen ja ymmärtäminen tilanteessa, jossa harva on pysynyt muutosten kärryillä.

Silti Merikanto hämmästyi kuullessaan tunnustuksesta.

– Jos ammattikunta, jonka asioita olen vuosikausia pyöritellyt, myöntää kunniatohtoriuden, olen siitä tavattoman otettu. Aina välillä ajattelen, että onko tämä sittenkään ihan oikeasti totta, hän sanoo Ylen haastattelussa.

Merikanto on ensimmäinen toimittaja, jonka Turun yliopisto on nimennyt kunniatohtoriksi. Tohtoripromootio järjestetään 28.–29.toukokuuta.

Mediuutiset nimesi Tiina Merikannon joulukuussa vuoden 2019 Terveydenhuollon 100 vaikuttajaa -listalle Keskustelunherättäjien joukkoon.

Perusteluina oli, että Merikanto on erinomaisesti verkostoitunut sosiaali- ja terveysalan päättäjien keskuudessa ja käyttää tietojaan avatakseen sote-kiemuroita suurelle yleisölle ymmärrettävästi.

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.

Lue myös: