Vaasan yliopiston sote-alan maisteriohjelmaan haki ennätysmäärä opiskelijoita. Syksyn yhteishaussa koulutukseen haki 279 hakijaa, mikä oli noin 20 prosenttia viime vuotta enemmän.

Yliopiston mukaan kiinnostusta alaan lisää osaajien kova kysyntä työmarkkinoilla. Ohjelma järjestetään yhteistyössä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kanssa.

Vaasan yliopiston sosiaali- ja terveyshallintotieteen maisteriohjelma toteutetaan Helsingissä nyt viidettä kertaa. Ohjelmaan valitaan 20 opiskelijaa, jotka suorittavat hallintotieteiden maisterin tutkinnon, jonka opintosuunta on sosiaali- ja terveyshallintotiede. Tutkinnon laajuus on 120 opintopistettä. Ohjelmasta on tähän mennessä valmistunut 30 maisteria.

Maisteriohjelmasta valmistuvat suuntaavat usein sote-alan johtotehtäviin.

– Maisteriohjelman tavoitteena on kouluttaa osaavaa henkilöstöä alalle. Opinnot vahvistavat johtamisvalmiuksia sekä lisäävät opiskelijoiden hallinnollista ja taloudellista osaamista, sanoo professori Pirkko Vartiainen tiedotteessa.

Maisteriohjelmassa käsitellään sosiaali- ja terveyspalveluiden johtamisen ja talouden kysymyksiä. Lisäksi opinnoissa perehdytään palvelujen kehittämiseen asiakkaiden tarpeiden ja palveluiden vaikuttavuuden näkökulmasta.

Valinta maisteriohjelmaan perustuu hakijan aikaisempaan korkeakoulututkintoon ja -opintoihin.