Vakava henkilöstöpula piinaa Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymää eli Sosteria. Tämänhetkisten asiakkaiden välttämättömimmät hoito- ja hoivatehtävät, kuten hygienia, lääkehoito ja ravitsemus, hoidetaan normaalisti. Muista kotihoidon toimista joudutaan henkilöstövajeen vuoksi tinkimään.

”Uusia asiakkaita ei välttämättä nyt pystytä ottamaan”, ikäihmisten palveluiden johtaja Niina Laakkonen Sosterista sanoo tiedotteessa.

”Hoito- ja hoivahenkilöstö rekrytointi on ollut vaikeaa jo pitkään. Tämä yhdistettynä hankalaan koronatilanteeseen ja vuoden vaihteeseen osuneeseen yt-menettelyn aikaiseen rekrytointikieltoon on ajanut kotihoidon tosi ahtaalle”, hän sanoo.

Runsaasti avoimia paikkoja

Laakkonen toivoo, että asiakkaat ja omaiset ymmärtävät hankalan tilanteen.

”Ratkaisuja etsitään koko ajan. Välttämättömimmät tehtävät saamme hoidettua tällä hetkellä, koska henkilöstö on kiitettävästi joustanut työvuorojärjestelyissä”, hän sanoo.

Tähän mennessä Sosterissa on jo tehty henkilöstön siirtoja ja käytetty liikenevä varahenkilöstöresurssi. Laakkonen kertoo, että tilanne korjaantuu vasta kun Sosteri saa vakinaisia ja määräaikaisia työntekijöitä lisää. Useita tehtäviä on laitettu hakuun viime viikolla.

”Toivomme, että saamme runsaasti hakijoita. Lisäksi odotan, että meillä aloittaneista oppisopimuskoulutettavista valmistuu uusia hoitajia myös kotihoitoon.”

Lue seuraavaksi: