Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Arvioitu henkilötyön vähentämistarve on enintään 220 henkilötyöpanosta.

Soiten alueen sote-kustannusten taso on osoittautumassa alueen jäsenkuntien taloudellista kantokykyä korkeammaksi. Valtuuston toukokuussa 2019 hyväksymät talouden tasapainottamisohjelman säästöt eivät riitä kattamaan tarvetta.

Vuoden 2020 budjettivalmisteluun sisältyy edelleen merkittävä 14 miljoonan euron suuruinen säästötarve.

Vähintään kuusi viikkoa kestävien yhteistoimintaneuvottelujen aiheena ovat Soiten työvoiman käytön vähentäminen ja organisaation rakenteelliset muutokset sekä uudelleenjärjestelyt.

Arvioitu henkilötyön vähentämistarve on enintään 220 henkilötyöpanosta. Vähennyksen toteuttamisessa voidaan hyödyntää muun muassa määräaikaisen henkilöstön käytön vähentämistä, eläke- ja muuta poistumaa, tehtävien uudelleenjärjestelyjä.

Työvoiman tarpeen vähentämisen edellytyksenä on, että toiminnan rakennetta, tuottavuutta, palveluverkkoa ja järjestämistapaa muutetaan.

– Tämä on meille Soiten sisällä rankka syksy, mutta kevään taloustalkoiden pohjalta olemme tähän osanneet varautua. Yllätys tämä ei siksi ollut, sanoo Soiten toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västi.