Seri-tukikeskuksen toimintaa koordinoi Siun soten Naistenkeskus. Seri-tukikeskus ja päivystyspuhelin ovat auki kaikkina vuorokauden aikoina, myös viikonloppuisin, mutta kattavimmat tukipalvelut on saatavilla virka-aikana. Alle 16-vuotiaat hoidetaan lastenpäivystyksen kautta.

Seri-tukikeskukseen ei tarvitse lähetettä, vaan sinne voi hakeutua itse, läheisen kanssa tai viranomaisen ohjaamana kuukauden sisällä tapahtuneesta. Seri-tukikeskukseen voi myös soittaa ja kysyä neuvoa. Palvelut ovat aina ilmaisia.

Ennen saapumista Seri-tukikeskukseen tulee soittaa numeroon 013 330 8149. Hoitaja neuvoo, kuinka toimia. Seri-tukikeskukseen olisi hyvä tulla mahdollisimman pian tapahtuneen seksuaaliväkivallan jälkeen. Jos ei ole ehtinyt peseytyä seksuaaliväkivallan jälkeen, kannattaa tulla peseytymättä.

Jos tapahtumasta on yli kuukausi, apua voi hakea alueesi terveyskeskuksesta, perheneuvolasta, kunnan seksuaalineuvojalta tai eri järjestöjen kautta.

”Seksuaaliväkivallasta pitäisi aina tehdä rikosilmoitus. Vaikka rikosilmoitusta ei tekisi, saa Seri-tukikeskuksesta aina palvelua”, kätilö Jenni Ignatius sanoo tiedoteessa.

Siun soten Seri-tukikeskuksen nettisivut löytyvät osoitteesta: www.siunsote.fi/seri-tukikeskus. Kuntayhtymään kuuluvat Joensuu, Kitee, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Kontiolahti, Ilomantsi, Juuka, Liperi, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi ja Heinävesi.

Lue seuraavaksi: