Niklas Broman valmistui sisätautien erikoislääkäriksi tammikuun lopussa. Helmikuun alussa hän aloitti sisätautilääkärinä Turun kaupunginsairaalassa ja on mukana koronapotilaiden hoitoon liittyvässä tutkimuksessa.

Mitä kaikkea työhösi kuuluu?

– Tämä on vielä tutustumista uuteen työympäristöön. Oman työni ohessa olen mukana professori Jarmo Oksin johtamassa tutkimushankkeessa Tyksissä. Viime kesänä alkaneessa tutkimuksessa selvitetään muun muassa nivelreuman hoidossa käytettävän tosilitsumabi-lääkeaineen tehoa covid-19-taudin hoidossa.

Tutkimushankkeessa mukana oleminen on minulle luontevaa, koska erikoistumisaikanani Tyksissä olen hoitanut koronapotilaita kahdeksan kuukauden ajan.

Mitä on jäänyt mieleesi viime viikoilta?

– Kiire. Turun kaupunginsairaalan yleissisätautipoliklinikan toiminta on ollut hetken tauolla, koska tekijää ei ole ollut. Siksi lähetepaine perusterveydenhuollosta on tällä hetkellä kova.

Meillä on kova lääkäripula, mutta onneksi saamme lähitulevaisuudessa kaksi nuorta erikoislääkäriä taloon töihin.

Lääkäripulasta huolimatta meillä on hyvä henki.

Mikä on ilahduttanut työssä?

– Työyhteisö kaupunginsairaalassa on hyvä ja kollegat ovat taitavia. Työ on jopa haastavampaa kuin Tyksissä, koska täällä joutuu tekemään päätöksiä itsenäisemmin. Lääkäripulasta huolimatta meillä on hyvä henki.

Entä mikä on harmittanut?

– Lähetteiden käsittelyyn ei aina ole riittävästi aikaa, koska teemme työtä vajaalla miehityksellä. Toivoisin, että voisin hoitaa tonttiani vielä paremmin. Syömään onneksi ehtii, ja aamukahvinkin voi hakea. Lapset pitää hakea tarhasta puoli viiteen mennessä, mikä pitää työaikani kurissa.

Olen sitä mieltä, että jos työntekijöitä ei ole riittävästi, niin töitä jää myös tekemättä. Ei siinä ole järkeä, että tehdään ylitöitä omalla ajalla.

Miten koronatilanne on muuttanut arkea työpaikallasi?

– Jos ruokailee taukotuvassa, sinne mahtuu vain tietty määrä ihmisiä. Onneksi koronapotilaita hoitavaa henkilökuntaa ei kuitenkaan eristetä muista.

Miten haluaisit kehittää työtäsi?

– Olen juuri tullut taloon ja olen myös nuorin erikoislääkäri. Tällä hetkellä sijoitukseni osastolla vaihtuu usein lääkäripulan vuoksi. Toivoisin tulevaisuudessa vakituisempaa sijoituspaikkaa.