Operatiivinen toiminta ja syöpätaudit -toimialueen toimialuejohtaja Sirkku Jyrkkiö on valittu Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) sairaalajohtajaksi.

Jyrkkiö sijaistaa sairaalajohtaja Petri Virolaisen virkavapaata 14.2.– 31.12.2022. Virolainen toimii tuona aikana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajana.

Jyrkkiö on syöpätautien erikoislääkäri. Hän on toiminut toimialuejohtajana vuodesta 2016 alkaen.

”Täytin joulukuussa 60 vuotta, ja olen iloinen siitä, että saan mahdollisuuden katsella sairaalaa uudesta näkökulmasta pitkän työurani loppupuolella. Tyksin siirtyminen osaksi hyvinvointialueen uutta organisaatiota on iso muutos. Muutokseen liittyy paljon mahdollisuuksia. Pidän mielelläni yliopistosairaalan lippua korkealla”, Jyrkkiö sanoo tiedotteessa.

Ilkka Koskivuo toimialajohtajaksi

Jyrkkiön vapautuvan paikan toimialajohtajana täyttää plastiikka- ja yleiskirurgian vastuualueen ylilääkäri Ilkka Koskivuo.

”Olen saanut makustella toimialuejohtajan työtä jo aikaisemmin. Viimeksi olin puolen vuoden ajan Sirkun sijaisena hänen työskennellessään Sosiaali- ja terveysministeriössä. Silloin elettiin toisen epidemia-aallon huippuaikaa. Korona vei silloinkin paljon huomiota, mutta omalla toimialueellamme monen erikoisalan perustyö on jatkunut koko tämän vaikean ajan hienosti, kuin koronaa ei olisikaan, Koskivuo sanoo tiedotteessa.

”Tunnen olevani etuoikeutettu, kun pääsen jälleen johtamaan tätä huippuammattilaisten toimialuetta”, hän sanoo.