Pihlajalinna on aloittanut älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella toimivan etävastaanoton perusterveydenhuollon potilaille.

Etävastaanotto toimii Pihlajalinnan mobiiliapplikaatiossa eli Pihlajalinna-terveyssovelluksessa. Vanhastaan käytössä olevat asiointikanavat, kuten puhelinajanvaraus ja kivijalkavastaanotto, säilyvät ennallaan.

Älypuhelinsovellus otetaan ensin käyttöön Mäntänvuoren Terveydessä Mänttä-Vilppulassa ja Juupajoella sekä Kolmostien Terveydessä Parkanossa ja Kihniössä. Se palvelee potilaita näiden oman terveyskeskuksen aukioloaikoina.

Pihlajalinnan etävastaanotto alkaa aina hoitajan oirekohtaisella hoidon tarpeen arvioinnilla. Tämä tapahtuu chatin avulla. Videoyhteys on mahdollista avata tarvittaessa.

Hoitaja auttaa asiakasta vaivassa ja ohjaa tämän tarvittaessa sopivaan jatkohoitoon sujuvasti saman yhteydenoton aikana.

Terveyssovelluksessa voidaan hoitaa esimerkiksi virtsatietulehdukset, ylähengitystieinfektiot, silmätulehdukset ja ihottumat. Lääkäri voi myös määrätä lääkkeitä, tehdä lähetteen jatkotutkimuksiin tai kirjoittaa lyhyen sairausloman.

– Kun osa potilaista hoidetaan Pihlajalinna-terveyssovelluksen kautta, saamme terveysasemille enemmän työaikaa ja resursseja fyysisiä vastaanottoja varten, etälääketieteen palveluista vastaava lääkäri Kaisa Kujansivu sanoo tiedotteessa.

Kunta-asiakkaan vastaanottokäynti terveyssovelluksessa maksaa normaalin terveyskeskuspalvelumaksun verran.

Lue myös:

Toivakan terveysasemalla etälääkärin vastaanotto – Asiakas videoyhteyden päässä (Mediuutiset 17.1.2019)

Ruotsi sitoi etälääkäriensä käsiä – Näitä sairauksia ei saisi hoitaa etänä (Mediuutiset 9.2.2018)

Pikkulapsille porttikielto etälääkäriin? (Mediuutiset 9.2.2018)

Miten niin nielurisatulehdusta ei voi diagnosoida oikein etänä? – Ruotsin digilääkärit kävivät vastaiskuun (Mediuutiset 16.10.2018)

Mitä jos apteekista tulisi etävastaanotto? (Mediuutiset 19.1.2018)