Yliopistollisille silmäklinikoille suunnitellaan uutta it-järjestelmää, jota kehittämään on valittu terveysteknologiayhtiö Optomed sekä optiikkajätti Carl Zeiss. Järjestelmää tullaan käyttämään hoidon kirjaamiseen ja seurantaan.

Yhteistyössä silmäklinikoiden kanssa tapahtuvan kehitysvaiheen arvioidaan kestävän puolitoista vuotta ja olevan liikevaihdoltaan noin 350 000 euroa. Tämän jälkeen sairaanhoitopiirien kuntayhtymät päättävät itsenäisesti järjestelmän käyttöönotosta. Järjestelmän immateriaalioikeudet jäävät Optomedille, mikä mahdollistaa tuotteistuksen ja järjestelmän kauppaamisen ulkomaille.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tästä mahdollisuudesta päästä kehittämään tietojärjestelmää yhdessä suomalaisten silmäalan ammattilaisten kanssa. Asiakkaidemme suunnittelema aces-rwm -konsepti (automation in care and evaluation of system with real-world monitoring) on innovatiivinen idea, joka tulee tehostamaan ja edistämään silmäsairauksien hoidon seurantaa ja vaikuttavuutta”, kommentoi Optomedin Ohjelmistot-segmentin johtaja Markku Myllylä tiedotteessa.

Aces-rwm -konsepti on kaikkien viiden yliopistollisen silmäklinikan yhteishanke, jonka rahoittajana on muun muassa Business Finland. Tiedotteen mukaan konsepti on sovellettavissa sekä perusterveydenhuoltoon että kaikille erikoisaloille.