Amazon varoittaa myyjiä nostamasta hintojaan kolmansille osapuolille tarkoitetulla Amazon Marketplace -alustalla, Wired uutisoi.

Jotkut myyjät ovat jopa kolmin- tai nelinkertaistaneet hintojaan. Esimerkiksi hittituotteena pysytellyttä 100 kappaleen hengityssuojainpakettia myydään tällä hetkellä lähes 15 euron hintaan. Wired kertoo, että hinta on neljä kertaa parin viikon takainen.

Kalliimpia N95-suojaimia, joiden väitetään pitävän pienet ilmassa leijailevat hiukkaset keuhkojen ulkopuolella, myydään 15-70 euron hintaan per 20 kappaleen paketti.

Maskien valmistajat eivät voi rajoittaa tuotteidensa myyntihintoja kolmansien osapuolten markkinoilla, mutta Amazon voi.

Amazon vetoaa reilun hinnoittelun ohjeeseensa, jonka mukaan hinnat eivät saa ”vahingoittaa asiakkaiden luottamusta”. Jos ohjeita rikotaan, yhtiö voi poistaa ilmoituksen, jäädyttää toimitus-vaihtoehdon tai toistuvissa tapauksissa pidättää oikeuden myynnin harjoittamiseen alustalla.

The Vergen mukaan Amazon on antanut joillekin myyjille jo varoituksen, mutta ei ole vielä asettanut kenellekään myyntikieltoa.

Lue myös: