Seksuaaliväkivallan uhreja hoitavan Seri-tukikeskuksen käyntimäärät nousevat erityisesti kesäkuukausina.

Hus muistuttaa, että seksuaaliväkivallan uhreja hoidetaan kesälläkin ympäri vuorokauden, sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Tutkimuksiin ja hoitoon kannattaa hakeutua matalalla kynnyksellä.

Husin Naistenklinikalla toimiva Seri-tukikeskus on tutkinut ja hoitanut neljän ensimmäisen toimintavuotensa aikana yli 1 600 seksuaaliväkivallan uhria.

– Olemme pystyneet tekemään oikeuslääketieteelliset ja lääketieteelliset tutkimukset viiveettä myös koronaviruspandemian aikana. Myös tarvittavat psykososiaalisen tuen palvelut ovat olleet tarjolla. Nyt tulevana kesänäkin toiminta jatkuu keskeytyksettä, osastonlääkäri Riina Korjamo sanoo tiedotteessa.

Raiskauksen uhreille tehdään oikeuslääketieteellinen tutkimus näytteenottoineen päivystysluontoisesti ympäri vuorokauden, kun tapahtumasta on aikaa alle kolme vuorokautta. Psyykkisen tuen palvelut eli psykologin, sosiaalityöntekijän ja sairaalapastorin tarjoama kriisituki on saatavilla arkisin.

Seri-tukikeskukseen voi hakeutua kuukauden sisällä tapahtuneesta.

– Oikeuslääketieteellisiä näytteitä sekä seksi- ja veriteitse tarttuvien tautien näytteitä otetaan päivystyksellisesti, mutta muut tutkimukset pyritään keskittämään päiväaikaan. Aina ennen tukikeskukseen tuloa kannattaa soittaa päivystysnumeroomme, jotta ensikäynti järjestyisi mahdollisimman sujuvasti, Kojamo sanoo.

Tukikeskukseen saa yhteyden vuorokauden ympäri numerossa 040 701 8446.