12–15 -vuotiaiden suomalaisten rokotukset alkavat pian, pääministeri Sanna Marin (sd) sanoi Ylen uutislähetyksessä keskiviikkona illalla.

”Olemme saaneet onneksi Suomeen ylimääräisen noin 200 000 annoksen rokote-erän, josta voidaan aloittaa nämä rokotukset ilman, että se häiritsee muuta rokotusohjelmaa”, Marin sanoi Ylelle.

Myöhemmin A-studiossa Marin lisäsi, että 12–15 -vuotiaiden rokotukset voisivat alkaa jo ensi viikolla.

Hallitus kokoontuu tänään torstaina Säätytalolle käsittelemään koronavirustilannetta. Hallituksen on määrä päättää myös 12–15-vuotiaiden rokotuksista. Samalla hallitus käsittelee mahdollisen koronapassin käyttöönottoa.

Marin sanoo suhtautuvansa koronapassiin ”periaatteellisen myönteisesti”. Hänen mukaansa koronapassi voisi olla käytössä esimerkiksi erilaisissa vapaa-ajan tilaisuuksissa ja tapahtumissa.

Julkiset ja välttämättömät palvelut Marin rajaisi koronapassin ulkopuolelle.

”Se ei voi missään nimessä koskea julkisia palveluita tai sellaisia välttämättömiä palveluita, joita kaikkien pitää päästä käyttämään. Kyse olisi siitä, miten tapahtumatoimintaa, ravintolatoimintaa ja muuta tämänkaltaista voitaisiin pitää mahdollisimman hyvin auki”, Marin sanoi.

Lue myös: