Saksassa liittovaltion ja osavaltioiden johtajat ovat sopineet yhteiskunnan laajan sulkutilan jatkamisesta pääsiäisen yli 18. huhtikuuta asti, Deutsche Welle kertoo. Vielä aiemmin tässä kuussa suunnitelmana oli asteittain purkaa rajoituksia.

Pääsiäisen loma-aikana 1.–5. huhtikuuta sulkutila tulee olemaan entistä ”radikaalimpi”, kun jopa ruokakaupat joutuvat laajalti sulkemaan ovensa ja kirkkojakin kehotetaan pitämään tilaisuutensa verkossa.

Liittokansleri Angela Merkelin mukaan virusvarianttien leviäminen on pitkälti syönyt ne saavutukset, joita epidemian hallinnassa oli saatu aikaan. Hänen mukaansa epidemiatilanne on nyt hyvin vakava ja Saksan on katkaistava ”kolmannen aallon eksponentiaalinen kasvu”.

– Olemme käytännössä uudessa pandemiassa, Merkel kuvasi muuttunutta tilannetta ja varianttien vaikutusta.

Merkelin mukaan muuntovirukset ovat “merkittävästi tappavampia ja tarttuvampia” kuin alun perin levinnyt versio.

“Elämme nyt todennäköisesti pandemian vaarallisinta aikaa”, sanoo Baijerin osavaltion pääministeri Markus Söder lisäten, että monet aliarvioivat tilanteen riskialttiuden juuri nyt.

Samaan aikaan kun Saksassa epidemiatilanne yltyy, on kerrottu saksalaisten varanneen innolla etelänlomia pääsiäiseksi. Viranomaiset ovat nyt ilmoittaneet, että ulkomailla lomailevilta saksalaisilta vaaditaan koronatesti ennen lentoa takaisin Saksaan.

LUE MYÖS: