Tutkijat etsivät nyt kuumeisesti lääkkeitä koronaviruksen hoitoon. Berliinissä ilmestyvän Berliner Zeitungin mukaan koronan hoidossa kokeillaan parhaillaan yli 80:tä jo käytössä olevaa lääkettä.

Yksi saksalainen tutkijaryhmä on kokeillut laboratoriossa haimasairauksien hoidossa käytettyä lääkettä koronaan menestyksekkäästi.

Lääke on käytössä haimasairauksien hoidossa Japanissa. Camostat-merkkinen lääke näyttää estävän myös uutta koronavirusta tarttumasta keuhkosoluihin.

Lääke löytyi, kun Göttingenissä Primatenzentrum-tutkimuskeskus yhdessä muun muassa Berliinin Charité -sairaalan tutkijoiden ja Robert Koch Instituten kanssa selvittivät, miten virus tunkeutuu ihmiseen ja miten prosessin voisi pysäyttää.

Augsburger Allgemeine -lehden mukaan tutkijat havaitsivat, että sars-cov-2-virus tarvitsee tiettyä entsyymiä tunkeutuakseen ihmisen keuhkojen soluihin.

Tiedossa oli jo, että Camostat Mesilate pystyy estämään kyseisen entsyymin toimintaa. Lääke toimi laboratoriokokeissa, ja Augsburger Allgeimeine -lehden mukaan haimalääkettä on kokeiltu myös yhdelle koronapotilaalle hyvällä menestyksellä.

Tutkimuksesta uutisoi myös alueellinen yleisradioyhtiö Mitteldeutsche Rundfunk, jonka mukaan Camostatia ei pidetä Saksassa tehokkaana haimasairauksiin, mutta sitä on tutkittu aiemmin eläimillä SARS-viruksen hoitamisessa.

Koska lääke on jo käytössä Japanissa, saksalaistutkijat odottavat nyt, että tarvittavat kliiniset kokeet sujuisivat tavallista nopeammin, mutta tutkijat kuitenkin varoittavat ylisuurista odotuksista.

Eräs saksalaista juttua kommentoiva lukija toteaa vieläpä, että kunhan lääke on saatu käyttöön, koronavirus on enää pieni merkintää Wikipediassa.

Rokotetta odotetaan valmiiksi vasta vuonna 2021.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.