Vuosaaren satamassa sunnuntaina ei löydetty yhtään positiivista koronavirustartuntaa, kun osalle Saksasta saapuneista matkustajille tarjottiin oireista riippumatta tilaisuutta vapaaehtoiseen koronavirustestiin.

Testausta tarjottiin 127 henkilölle, joista 46 tarttui tilaisuuteen. Lisäksi 8 muuta laivamatkustajaa kävi testeissä.

– Terveysneuvonta ja näytteenotto sujuivat Vuosaaressa hyvin. Saatuja kokemuksia hyödynnetään koronaterveysneuvontaa laajennettaessa ja yleisemminkin arvioitaessa koronavirustartuntojen maahan saapumisen riskiä laivamatkustajilla. On todennäköistä, että vastaavia testauksia toteutetaan jatkossakin eri satamissa ja eri laivareiteillä”, kertoo terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen tiedotteessa.

Helsinki on käynnistänyt terveysneuvontapisteen myös Länsisatamassa kuluvan viikon maanantaina. Siellä oireiset ohjataan koronavirustestiin. Vastaava toiminta käynnistyy myös Olympiaterminaalissa ja Katajanokalla sekä Vuosaaren Hansaterminaalissa lähiaikoina.

Sataman hyvien uutisten vastapainoksi huonoja uutisia lentokentältä: tiistain lennolla Pohjois-Makedoniasta Skopjesta tuli Turkuun 17 uutta koronaviruksen kantajaa.

Lennolla oli 127 matkustajaa, joista 113 testattiin.

Neljältä viime aikojen Skopjen lennolta on löytynyt yhteensä 60 koronaviruksen kantajaa.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla täällä saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.