Saksalaisten matkailu Mallorcalle pääsiäislomille toi saarelle joitakin kymmeniä koronatapauksia, mutta toistaiseksi ei ole uutisoitu suuresta tapausmäärien kasvusta.

Myös Suomen Lapista on kerrottu, etteivät pääsiäisen matkailijat tuoneet tartuntapiikkiä Lappiin. Sama tilanne nähtiin talvilomien aikaan helmi-maaliskuussa, joskin Etelä-Suomessa koronatartunnat jatkoivat tuolloin vielä kasvuaan.

Mallorcalle matkusti pääsiäisen aikaan peräti 40 000 saksalaisturistia, mikä aiheutti kohua Saksassa ja muuallakin koronakriisin ja kotimaan rajujen sulkujen takia. Ennen koronaa saksalaisten pääsiäislomailijoiden määrä oli saarilla 450 000 matkailijan luokkaa.

Noin 30 saksalaista ja muuta turistia on kuitenkin päätynyt pääsiäisen aikaan koronakaranteeniin Mallorcalla. Saaren terveysministeriö on ottanut käyttöön hotellin, jonne tartunnan saaneet voivat eristäytyä.

Karanteenihotelli sijaitsee Palman saarella, mutta viranomaiset kertovat saksankieliselle Mallorca Magazinille, että sairastuneet voivat jäädä myös itse omaan karanteeniin minne haluavat.

Baleaarien koronatartuntojen määrä on pysytellyt noin 60 tapauksessa 100 000 asukasta kohden 14 päivän aikana.

Saarilla on yhä voimassa yölliset liikkumisrajoitukset ja maskipakko. Ravintolat sulkevat kello 17.

Matkustajilta vaadittiin vähintään negatiivista koronapikatestiä. Saksa poisti Mallorcan riskimaiden listalta maaliskuun lopulla, joten matkustamisesta tuli mahdollista.

Saksassa koronatartuntojen määrä jatkaa kovaa kasvuaan. Tänään tartuntoja on tilastoitu noin 25 000, lähes 5 400 tapausta enemmän kuin viikko sitten.

LUE SEURAAVAKSI: