Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri valittiin Vuoden aktiivisimmaksi työpaikaksi Urheilugaalassa torstai-iltana.

Sairaanhoitopiiri valikoitui Urheilugaalan kolmen finalistin joukkoon menestyttyään valtakunnallisessa työhyvinvointi- ja liikuntatoiminnan arvioinnissa.

Suomen Olympiakomitean asiantuntijoiden mukaan kaikille ehdokkaille oli yhteistä pitkäjänteinen ja hyvin suunniteltu liikunnan ja fyysisen hyvinvoinnin edistäminen sekä uudenlaiset ja innovatiiviset ratkaisut henkilöstön liikunnan lisäämisessä.

Työhyvinvointipäällikkö Oili Ojala ja terveysliikunnan suunnittelija Minna Keskitalo iloitsevat voitosta.

”Pitkäjänteisen työn tuloksena meille on muodostunut toimintakulttuuri, jossa aktiivinen liikunnan edistäminen on osa investointia ja henkilöstöjohtamista”, Ojala sanoo tiedotteessa.

Voimavaroja mitataan

Liikuntamahdollisuuksia halutaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä tarjota siten, että sairaalan monialainen työympäristö ja vuorotyö on otettu huomioon.

Minna Keskitalo kertoo tiedotteessa, että ensin kartoitetaan arviointi- ja mittausmenetelmillä eri työtehtävissä ja yksiköissä tarvittavia voimavaroja ja yksilöllisiä elintapatottumuksia.

Näiden tietojen pohjalta laaditaan esihenkilön ja liikuttajan johdolla terveyden edistämisen suunnitelma työyhteisön voimavarojen ylläpitämiseen ja edistämiseen.

Henkilöstöliikuntaa organisoi päätoiminen terveysliikunnan suunnittelija ja henkilöstöhallinto, työterveyshuolto ja työsuojeluorganisaatio ovat myös kehittämässä henkilöstöliikuntaa.

”Terveyden edistäminen on erittäin tärkeää, koska työ sairaalassa on vaativaa ja monenlaisia voimavaroja edellyttävää toimintaa. Työikäisen väestön terveyttä edistävät elämäntavat heijastuvat laajemmin myös perheiden elintapoihin ja tottumuksiin – myös liikunnan osalta”, Ojala sanoo.

Sairaanhoitopiirissä liikuntaan aktivointi alkaa jo työterveyshuollon työhöntulotarkastuksessa, josta uusi työntekijä voi saada lähetteen ja ohjauksen terveysliikunnan suunnittelijan neuvontakäynnille.

Näin hän saa itselleen kannustavan ohjauksen liikunnan aloittamiseen. Neuvonnan tavoitteena on kannustaa terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta liian vähän liikkuvat henkilöt aktiivisen arjen ja liikunnan pariin sekä terveyttä edistäviin elintapoihin. Työntekijät voivat myös osallistua vertaistukiryhmässä ohjaukseen ja neuvontaan tai saada yksilöllistä ohjausta.

Yli 35 prosentilla työmatka on liikuntaa

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kartoitus on tarkoitettu työkaluksi työpaikan liikuntaohjelman suunnitteluun ja arviointiin. Sen avulla työpaikka voi selvittää liikuntatoimintansa vahvuudet ja kehittämiskohteet.

Kartoituksessa pisteitä sertifikaattia varten pitää saada yli 50 prosenttia. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille niitä napsahti 94 prosenttia.

”Pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen henkilöstöliikunnan kehittäminen ja terveyden edistäminen tulee nyt Urheilugaalan voiton yötä yhä näkyvämmäksi koko henkilöstölle”, Oili Ojala ja Minna Keskitalo sanovat.

Kartoituksen mukaan erityisen hyvin Pohjois-Pohjanmaalla oli hoidettu henkilöstöliikunnan johtaminen, tavoitteet ja resursointi, liikuntapalvelut ja henkilöstön aktivointi liikuntaan sekä liikunta-aktiivisuus.

Sairaanhoitopiirin noin 7 000 työntekijästä yli 35 prosenttia harrastaa työmatkaliikuntaa säännöllisesti.