Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä pilotoidaan potilashotellimallia maaliskuun alusta alkaen puolen vuoden ajan eli syyskuun loppuun.

Ajatuksena on, että hoitava lääkäri päättää aina, voiko potilas yöpyä potilashotellissa vai edellyttääkö hänen terveydentilansa vuodeosastohoitoa. Potilashotelli on sopiva majoitusvaihtoehto potilaalle, jonka ei tutkimuksen tai hoidon vuoksi tarvitse välttämättä yöpyä sairaalassa.

Potilashotellia voidaan käyttää ennen suunniteltua hoitoa tai toimenpidettä tai sen jälkeen sekä tapauskohtaisesti hoitokeskuskäynnin tai sarjahoidon yhteydessä.

Myös leikkauspotilaiden kohdalla hoitava lääkäri tekee päätöksen potilashotellin käytöstä. Tämän jälkeen sairaanhoitaja antaa potilaalle hoitoon ja potilashotellimajoitukseen liittyvän ohjeistuksen.

Potilashotellimalli tuo hoitojakson järjestelyihin potilaslähtöisyyttä sekä lisää kustannustehokkuutta, sairaanhoitopiiri arvelee. Yksi sairaalayö erikoissairaanhoidossa maksaa nimittäin kunnille 300 euroa, mutta potilashotellissa vain noin 100 euroa.

Potilashotellipilotti toteutetaan yhteistyössä Scandic Laajavuoren ja Scandic Jyväskylä Cityn kanssa.

Pilotoinnin aikana Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä kerätään potilaiden kokemuksia potilashotellimallin toimivuudesta. Kerättyjen kokemusten perusteella tehdään myös päätökset mahdollisesta jatkosta.

Tarve potilashotelliyöpymisille lisääntyy, koska erikoissairaanhoito muuttuu yhä avohoitopainotteisemmaksi. Sekä kansainvälisten että kotimaisten kokemusten perusteella päiväaikaisten hoitojen kysyntä on lisääntymässä.

Potilashotellista kerrotaan lisää täällä.

Pilotin aikana Keski-Suomen keskussairaalan alueella oleva kolmipaikkainen potilaskoti jatkaa toimintaansa normaaliin tapaan.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.