Keski-Suomen seututerveyskeskuksen sähköiseen asiointipalveluun on avattu mahdollisuus varata aika tietyn sisältöisille sairaanhoitajan vastaanotolle koko seututerveyskeskuksen alueella. Lisäksi asiointipalvelussa varatun ajan voi siirtää tai perua sähköisesti. Varatuista sairaanhoitajan vastaanottoajoista tulee jatkossa myös tekstiviestimuistutus päivää ennen vastaanottoa.

Sähköisestä asiointipalvelusta voi varata 15 minuutin soittoajan sairaanhoitajalle, kun potilaalla on hoitoihin liittyvää kysyttävää tai hän toivoo esimerkiksi itsehoito-ohjeita. Sairaanhoitajan soittoajan voi varata myös laboratoriotuloksien kysymistä varten.

Sairaanhoitajan 30 minuutin vastaanottoajan voi varata esimerkiksi säännölliseen lääkkeen pistoon, haavan ompeleiden tai hakasten poistoon, korvahuuhteluun tai tilannearvioon.

Korvatulehduksen jälkitarkastukseen voi varata hoitajalta 20 minuutin vastaanottoajan lääkärin ohjeistuksen jälkeen. Astman seurantakäynti hoitajalle vaatii tunnin ajan, samoin verenpainetaudin seurantakäynti. Verenpainetaudin seurantakäyntiajan voi varata tarvittaessa 3, 6 tai 12 kuukauden välein.

Sähköinen ajanvaraus tarjoaa vaihtoehtoja ja joustavuutta asiointitapoihin. Se antaa mahdollisuuden myös ympärivuorokautiseen asiointiin.

Ajanvaraus vaatii erillisen kirjautumisen asiointipalveluun, jossa kuntalainen voi valita haluamansa ajan tarvitsemalleen vastaanotolle. Palvelu näyttää ammattilaisten vapaana olevat ajat, joita voi hakea valitun toimipisteen tai päivämäärän perusteella. Lisäksi palvelussa voi itse valita, haluaako varatusta ajasta muistutuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä.