Kotimaista lääketieteellistä huippututkimusta tukeva Sigrid Juséliuksen Säätiö lahjoittaa puoli miljoonaa euroa kotimaisille sairaaloille hengityskoneiden hankintaan. Lahjoitusvaroin uusia koneita pystyvät hankkimaan Helsingin, Kuopion, Oulun, Tampereen ja Turun yliopistolliset keskussairaalat sekä Maarianhaminan keskussairaala.

Säätiön toimitusjohtaja Jussi Laitinen tyytyväinen, että Säätiö pystyi tarjoamaan sairaaloille apua nopealla aikataululla.

– Koska tilanne sairaaloissa on ollut vaikea, olen erittäin iloinen, että olemme voineet tässä tilanteessa näin nopeasti tarjota tukea kaikkein kriittisimpään tarpeeseen. Ensimmäiset laitteet ovat jo perillä osastoilla, kertoo Laitinen tiedotteessa.

Säätiö on lahjoittanut tänä vuonna myös lääketieteelliseen tutkimuksen ennätyksellisen määrän, yhteensä lähes 20 miljoonaa euroa.

Säätiön lääketieteellisen asiantuntijalautakunnan puheenjohtaja Juha Kere korostaa tutkimuksen merkitystä yhteiskunnalle.

– Meneillään olevan pandemian hallinnassa lääketieteellinen tutkimus korostuu, ja ulkopuolisella rahoituksella on entistä suurempi merkitys. Valtion rahoituksen vähentyessä vaarana on, että uusimpien tutkimustulosten ja hoitomuotojen käyttöönotto hidastuu.

Apurahat kohdennetaan lääketieteen asiantuntijalautakunnan ehdotuksen mukaisesti sadoille apurahan saajille ja tutkimusryhmille.

Sigrid Juséliuksen Säätiö on Suomen suurin lääketieteellisiin tutkimuksiin apurahoja myöntävä säätiö. 90-juhlavuottaan viettävä säätiö on korottanut vuosittain myöntämiensä apurahojen määrää. Tänä vuonna varoja on lahjoitettu yhteensä jo 19,7 miljoonaa euroa.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.