Kaupan S-ryhmässä ja SOK:ssa oltiin syystä huolestuneita muutama vuosi sitten, sillä henkilöstön mielenterveyden häiriöistä johtuneet sairauspoissaolopäivät lisääntyivät selvästi vuosina 2017 ja 2018.

Viime vuonna trendi kuitenkin kääntyi päälaelleen. Mitä tapahtui? S-ryhmässä alettiin toden teolla panostaa työntekijöiden mielen hyvinvointiin, kehitettiin yhdessä kumppaneiden kanssa Mielen tuki -malli.

– Niissä S-ryhmän yrityksissä, joissa mallia hyödynnetään, mielenterveyden häiriöistä johtuvat sairauspoissaolot ovat laskussa. Se on poikkeuksellista tässä ajassa, S-ryhmän työhyvinvoinnista ja työkykyjohtamisesta vastaava johtaja Sanna-Mari Myllynen sanoo.

Konkreettisia toimenpiteitä olivat esimerkiksi lyhytpsykoterapian tarjoaminen ja matalan kynnyksen sähköisten palveluiden käyttöönotto.

– Näitä ovat chat-palvelumme ja videoyhteydellä psykologin tai psykoterapeutin kanssa tapahtuva sparraus. Ohjausta työterveyspsykologin ennaltaehkäiseviin palveluihin on myös vahvistettu, ja esimiesten lähitukea tilanteiden hoitamisessa on parannettu, HR-asiantuntija Matti Räsänen SOK:lta toteaa.

Työkulttuurilla ja esimiehillä on henkilöstön mielenterveydelle erityisen iso vaikutus.

– Esimiehen roolia ja ajoissa puheeksi ottamista ei voi liikaa korostaa. Se mahdollistaa yrityskulttuurin, jossa ei ole tabuja ja vaikeistakin asioista voidaan keskustella, Räsänen sanoo tiedotteessa.

Muutosten seuraukset olivat selkeitä.

– Työperäiseen stressiin ja ahdistustiloihin liittyvät poissaolot ovat vähentyneet yli puolella, ja juuri näihin mielenterveyden häiriöihin työnantajalla on aito mahdollisuus vaikuttaa. Erityisesti ovat vähentyneet pitkät poissaolot, mikä vähentää huomattavasti työkyvyttömyyseläkeriskiä, Räsänen sanoo.

S-ryhmällä oli kulttuurinmuutoksessaan apuna Nuori Mieli Työssä -kehittämisohjelma, jonka keskiössä ovat alla 25-vuotiaat nuoret. Kolmivuotinen työelämän kehittämisohjelman yhteistyökumppaneita olivat työeläkeyhtiö Elo, Barona, LähiTapiola, PAM, SAKU ry, Suomen Mielenterveysseura, Terveystalo, Työelämä 2020 ja Työterveyslaitos.

Nuori Mieli Työssä -hankkeessa selvisi, että S-ryhmän nuorista työntekijöistä 39 prosenttia oli kokenut edeltäneen kuukauden aikana alakuloa tai masentuneisuutta. Tämä nuorten ryhmä oli heikommassa asemassa myös elintavoiltaan, elämänhallinnaltaan ja työhön liittyviltä kokemuksiltaan.

– Mielen oireilu on hyvin systeeminen asia. Suomessa masennusta lähestytään perinteisesti vain yhden kulman kautta. Tätäkin kulttuuria meidän pitää muuttaa, Sanna-Mari Myllynen sanoo.

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta. Klikkaa tästä.

Lue myös: