Lapsettomuuslääkäristä tuli isä sadoille

Lontoolaisen lapsettomuusklinikan perustajalle Bertold Wiesnerille ei muodostunut ongelmaa spermapulasta. Hän toimi itse luovuttajana ja on arviolta 300-600 lapsen biologinen isä. Yhteensä klinikalla käyneet naiset synnyttivät 1 500 lasta.

Wiesner luovutti spermaa noin 20 kertaa vuodessa, arvioi itsekin klinikan hoitojen ansiosta alkunsa saanut David Gollancz The Sunday Timesissa.

Gollancz ja 17 muuta "klinikkalasta" ovat käyneet DNA-testeissä. Heistä kahdella kolmasosalla oli sukulaisuus Wiesnerin kanssa.

Laajamittainen spermanluovutus ei Huffington Postin mukaan ollut edes Wiesnerin klinikalla työskennelleen vaimon tiedossa.

Nykyään yhden luovuttajan sperman käytön määrää on rajoitettu. mp

Bussi hakee krapulaisen

Now, you can go out and have a good time, with the knowledge that if you drink a little too much, your hangover can be gone in an hour!!

Näin mainostaa toimintaansa amerikkalainen Hangover Heaven -palvelu. Se on pannut Las Vegasissa liikkeelle krapulabussin.

Bussissa liian pitkään juhlinut voi saada helpotusta oloonsa. Olon tasaantuminen luvataan 45 minuutissa.

Tarjolla on erihintaisia paketteja. Järeimmässä käsittelyssä, "pelastuspaketissa", lääkäri muun muassa antaa suoneen nesteytystä, pahoinvointilääkkeitä ja vitamiineja. Tämä paketti maksaa tarjouksessa 150 dollaria eli noin 115 euroa.

Jos olo on niin huono, ettei bussille asti pääse, palvelun voi tilata kotiinkin. Se tietysti maksaa enemmän. ug

Bollywood tarttui sairauksiin

Intialaiset elokuvantekijät ovat innostuneet nostamaan draamaelokuvissaan esille erilaisia sairauksia, kuten autismin, skitsofrenian, dysleksian, Alzheimerin taudin ja Aspergerin syndrooman. Vielä muutama vuosi sitten vakavia sairauksia käsiteltiin vain dokumenteissa.

Tuorein tällainen Bollywood-elokuva on Anurag Basun ohjaama romanttinen komedia Barfi!, joka kertoo kuuromykän miehen ja autistisen naisen rakkaudesta.

Elokuva on poikkeava siinäkin mielessä, että aiemmin esimerkiksi kuuromykkä hahmo olisi nähty Bollywood-elokuvassa pelkästään hauskana tai säälittävänä hahmona.

Uudet elokuvantekijät käyttävät käsikirjoitusapuna paljon lääketieteen ammattilaisia. Vaativiin rooleihin on saatu useimmiten mukaan Intian valovoimaisimpia tähtiä. ep