Ruotsalainen terveydenhuollon laboratorio Werlabs markkinoi kuluttajille palvelua, jossa se kertoo verikokeen perusteella, miten asiakkaan pitäisi syödä.

Laboratorio antaa ehdotuksia viikon ruokalistaksi, varsinkin jos asiakas näyttää olevan vaarassa sairastua tyypin 2 diabetekseen tai sydän- ja verisuonitauteihin.

– Laillistetut ravintoneuvojat ovat suunnitelleet Rreseptit ja menut. Ne perustuvat muun muassa pohjoismaisiin hoitosuosituksiin, sanoo lääkäri Emma Lindahl Dagens Medicin -lehdelle.

Reseptien jakaminen on hänen mukaansa yksi tapa lisätä potilaiden ja asiakkaiden tietoa siitä, miten he voivat vaikuttaa terveyteensä.

Lue myös:

Erikoinen tapa tutkia ravinnon ja terveyden yhteyttä tuotti tulosta – Ruokakaupan kuitit paljastivat terveysriskin (MU 22.5.2019)

Suoliston mikrobistolle kannattaa tarjota sopivaa ravintoa, kuten ruisleipää – Tumman viljan terveellisyys saa selityksen tutkimuksessa (MU 16.5.2019)

Yllättävä löydös suolistosta ylipainoisilla: solut suosivat ravintona sokerin sijaan rasvahappoja (MU 14.6.2018)