Helsingin poliisilla on tänään perjantaina ollut häiriötehtävä helsinkiläisessä koulussa, jossa kolme koronarokotuksia vastustavaa henkilöä yritti päästä koulun sisätiloihin.

Poliisin mukaan henkilöt aiheuttivat häiriötä ja heidät otettiin kiinni. Poliisi kertoo pitävänsä henkilöt kiinniotettuina koulujen sulkeutumiseen saakka.

Sosiaalisessa mediassa on aiemmin jaettu tietoja, joiden mukaan koronarokotteisiin kriittisesti suhtautuvat aktiivit ovat aikeissa mennä paikan päälle helsinkiläisiin oppilaitoksiin, joissa järjestetään koronarokotuksia.

Koronadenialistit ovat myös keränneet tietoa, milloin ja missä rokotuksia järjestetään.

Asia on herättänyt sosiaalisessa mediassa huolta ja poliisia on vaadittu puuttumaan ilmiöön. Helsingin poliisi kertoi aiemmin Twitterissä olevansa tietoinen asiasta ja seuraavansa tilannetta tarkasti.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) sanoo keskustelleensa asiasta poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen kanssa. Ohisalon mukaan on selvää, että lasten koulutietä turvataan kaikin keinoin ja poliisi on asiassa valppaana.

”Lasten arkea ei saa häiritä disinformaation ja pelkojen levittämisellä! Lapsilla oikeus turvalliseen koulunkäyntiin”, Ohisalo painottaa.

Lue myös: