Saksassa maan oppositio vaatii Biontechin koronarokotteen tuotannon lisensointia pakolla muille tuottajille, jotta rokotteita saataisiin käyttöön nykyistä nopeammin.

Rokottamisen hitaus on yllättänyt monet ja suurin syy on rokotteiden saatavuus. Joidenkin tietojen mukaan vaaditut kaksi rokoteannosta pystytään antamaan vasta kuudelle miljoonalle ihmiselle Saksassa maaliskuun loppuun mennessä.

Vuoden 2021 loppuun mennessä nykyiset rokotetilaukset riittävät 68 miljoonan ihmisen rokottamiseen paikallisen lääkärilehden Ärzte Zeitungin mukaan. Saksalaisia on 83 miljoonaa, joten kaikkia ei saataisi rokotettua vielä ensi vuonna.

Saksan hallitus torjui idean tuoreeltaan muun muassa siitä syystä, että rokotetuotannon aloittaminen on monimutkainen prosessi. Biontech on laajentamassa itse myös tuotantoa ainakin Sveitsiin ja etsii uusia tuotantopaikkoja muutenkin.

Kokonaan uusia rokotteita odotetaan myös markkinoille lähiviikkoina. Näiden lisäksi peräti 230 tutkimusryhmää kehittää omia koronarokotteitaan eri puolilla maailmaa die Zeit-lehden mukaan. Koronarokotteille odotetaan siis kysyntää vielä hyvin pitkään.

  • Lue myös: