New York

Yhdysvaltain osakemarkkinan pääindeksit nousivat keskiviikkona sijoittajien suhtautuessa positiivisesti Pfizerin ja BioNTechin koronarokotetta ja omikronvarianttia koskeviin uutisiin.

Koronarokotteen kehittäneet yhtiöt kertoivat uutistoimisto Reutersin mukaan, että kolme annosta heidän kehittämäänsä koronarokotetta neutralisoi laboratoriotestien mukaan uuden omikronvariantin.

Yhtiöiden mukaan ne pystyvät toimittamaan päivitettyä versiota koronarokotteesta tarvittaessa ensi vuoden maaliskuusta alkaen.

Pfizerin osake laski kuitenkin Wall Streetilla 0,6 prosenttia ja BioNTechin osake 3,6 prosenttia.

"Vaikka saimme hyvän uutisen Pfizeriltä, suoja omikronvarianttia vastaan vaatii kuitenkin kolme pistosta. Tuntuukin, että tällä hetkellä on kisa käynnissä siitä, miten nopeasti tehosterokotteita saadaan toimitettua ihmisille ja välttyvätkö maat liikkumisrajoituksilta”, hän jatkaa.

Sijoittajat hermostuivat uusien rajoitteiden mahdollisuudesta

Wall Streetin indeksit heiluivat voimakkaasti viime viikolla, kun sijoittajia hermostutti, tarkoittaako omikronvariantin leviäminen uusia rajoituksia ja vaikuttaako variantti maailmantalouden elpymiseen.

Teknologiajäteistä Facebookin emoyhtiön Metan osake nousi 2,4 prosenttia ja Applen osake kallistui 2,3 prosenttia.

Rokoteuutiset piristivät myös lentoyhtiöiden osakkeita. American Airlinesin osake nousi 1,9 prosenttia ja United Airlinesin osake 4,2 prosenttia. Risteilijöistä Carnivalin osake kallistui 5,5 prosenttia ja Norwegian Cruise Linen osake 8,2 prosenttia.