Rokotebusseista tunnettu Suomen Rokotepalvelu laajentaa toimintaansa ja avaa marraskuussa Rokoteklinikan Helsingin keskustaan.

Rokoteklinikalla saa rokotukset ilman ajanvarausta tai lähetteitä, tosin riskiryhmäläisille suositellaan ajanvarausta.

– Rokotuspalveluiden lisäksi terveydenhuollon ammattilaisemme eli lääkärit ja sairaanhoitajat antavat myös terveysneuvontaa. Klinikalla voivat asioida kaikki terveet henkilöt, kertoo Suomen Rokotepalvelun toimitusjohtaja Olivia Kuusinen tiedotteessa.

Suomen Rokotepalvelun vastaava lääkäri on Jukka Vakkila.

Rokottautuminen Suomen Rokotepalvelussa toimii avaimet käteen -periaatteella: palvelun kustannus sisältää rokotevalmisteen, lääkärin reseptin sekä rokotteen pistämisen koulutetun sairaanhoitajan toimesta klinikan omissa tiloissa. Erillistä lääkärin reseptiä, lähetettä tai rokotevalmistetta apteekista ei siis tarvita.

Asiakkaita rokotetaan vain tarpeen mukaan, ei varmuuden vuoksi. Rokotteiden tarpeellisuutta ovat Rokoteklinikalla neuvomassa koulutetut sairaanhoitajat.

Rokoteklinikalta saa yleisimmät rokotteet, kuten influenssa-, puutiaisaivokuume-, pneumokokki-, hepatiitti- sekä jäykkäkouristusrokotteet. Harvinaisempia rokotteita voi tilata ottamalla etukäteen yhteyttä Rokotepalvelun toimistoon.

Rokottamisen jälkeen rokotustiedot merkitään sähköiseen rokotekorttiin.