Rauman terveyspalvelut kertoo saaneensa torstaina tiedon kolmesta koronatartunnasta, joista ainakin kahteen liittyy joukkoaltistumisia.

Kaupungin tiedotteen mukaan tartuntojen välillä ei ole löydetty yhteyttä toisiinsa, eivätkä niiden lähteet ole tiedossa. Tartunnan saaneet ovat nuoria aikuisia ja heidän oireensa ovat alkaneet maanantaina ja tiistaina.

– Mestaruusjuhlinnalla vaikuttaa olevan osuutta ainakin osassa tartunnoista, Rauman kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall kertoo tiedotteessa.

Jääkiekkojoukkue Rauman Lukko voitti jääkiekon SM-liigan viime viikolla, minkä jälkeen joukkueen kannattajat kokoontuivat Rauman keskustaan juhlimaan voittoa.

Koska tartuntojen lähteet eivät ole tiedossa, kehotetaan kaikkia viime viikon juhliin osallistuneita tarkkailemaan omaa vointiaan ja hakeutumaan koronatestiin vähäistenkin oireiden ilmaannuttua.

Yksi tartunnoista on todettu Rauman Lukon liigaringissä olevalla pelaajalla, ja altistuneita on alustavan tiedon mukaan noin 80.

Yhteen tartuntaan liittyy 14 henkilön altistuminen Hyvinvoinnin Walimolla. Kaikkia Hyvinvoinnin Walimolla tiistaina 18. toukokuuta kello 16.30–18.00 asioineita henkilöitä pyydetään tarkkailemaan oireita ja hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä.

Yhteen tartuntaan liittyy mahdollisia altistumisia Kuntomax-kuntosalilla. Kaikkia Kuntomaxissa sunnuntaina 16. toukokuuta kello 14.00–15.30 ja maanantaina 17. toukokuuta kello 17.00–18.30 asioineita pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä.

Kaikkiin tartunnan jäljityksessä ilmi tulleisiin altistuneisiin ollaan yhteydessä.

Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.