Vastikään tehdyssä tutkimuksessa on selvinnyt, että Apple Watch -älykellon sydänongelmia koskevat ilmoitukset tai laitteen keräämät terveystiedot hätyyttävät terveitä ihmisiä lääkäriin, The Verge kirjoittaa.

Älykellon antamien sydänongelmiin viittaavien tietojen kannustamina lääkäriin hakeutuneista vain kymmenellä prosentilla lopulta todettiin sydänongelmia.

Yllättävä tieto selvisi voittoa tavoittelemattoman Mayo-klinikan potilastiedoista tehdyllä haulla. Tutkimuksessa haettiin potilastietoja, joissa erikseen mainittiin Apple Watch -termi. Älykello mainittiin yhteensä 264 potilaan sairaalavisiitin tiedoissa. Puolella potilaista oli jo aikaisemmin tehty sydänongelmiin liittyviä diagnooseja.

Yhteensä 41 potilaan tiedoissa mainittiin erikseen kellon antaneen ilmoituksen epätasaisesta sydämensykkeestä. On kuitenkin mahdollista, että luku on huomattavasti isompi, mutta yksityiskohtaa ei ole merkitty potilaan papereihin.

Lopulta vain 30 potilaalla todettiin sydäntauti lääkärikäynnin jälkeen. Älykellon antamissa tiedoissa kuitenkin alleviivataan, että terveystiedot ovat vain suuntaa-antavia.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti?

Kirjautumalla tästä saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.