Norjan hallitus on päättänyt uusista koronarajoitustoimista samalla kun Suomen hallitus pohtii toista iltaa perättäin toimenpiteitä. Tartuntamäärät ovat nousseet Norjassa Suomea ja Tanskaa korkeammalle tasolle. Edellisen seitsemän päivän aikana Norjassa on todettu 4 613 tartuntaa.

Erityisesti koronaviruksen brittimuunnos on viime aikoina levinnyt.

Terveysministeri Bent Høie kertoi tiistai-iltana, että alkaen keskiviikon ja torstain välisestä yöstä alkoholin anniskelu on kielletty. Tähän asti anniskelu on lopetettu kello 22. Sisäliikuntapaikat suljetaan nyt muilta paitsi ammattilaisurheilijoilta.

– Tiedämme, että tämä tulee nostattamaan reaktioita paikkakunnilla, missä tartuntoja tuskin on ollut, mutta meidän on tehtävä tämä, sanoo terveysministeri Høie.

Ulkomailla vierailleiden ihmisten on jatkossa oltava kolmen päivän karanteenijakso karanteenihotelleissa, eivätkä he saa viettää karanteenia kotonaan. Sääntö ei koske välttämättömillä matkoilla olleita ihmisiä.

Hallitus suosittaa välttämään tarpeetonta matkailua kokonaan.

Päätökset ovat voimassa toistaiseksi, mutta hallitus arvioi tilannetta uudelleen huhtikuun 12. päivä.

Lisäksi pääsiäistä vasten annetaan uusi tiukempi suositus, jonka mukaan kotona saisi vierailla enintään kaksi ihmistä. Myös sosiaalista etäisyyttä kehotetaan pitämään nyt kaksi metriä aiemman suosituksen mukaisen metrin sijaan.

LUE MYÖS: