Team Rynkeby – God Morgon Finland lahjoitti kauden aikana keräämänsä 889 733 euroa syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten hyväksi. Suurin osa varoista ohjataan lasten syövän tutkimukseen ja hoitojen kehitykseen mahdollistamaan nykyaikaisin hoito syöpään sairastuneille suomalaislapsille.

– Onnistuimme keräämään hienon summan lahjoituskohteillemme huolimatta siitä, että koronaviruspandemia vaikeutti myös meidän toimintaamme lukuisten varainhankintatapahtumien perumisten myötä, sanoo Kirsi Pärssinen, Team Rynkeby – God Morgon Finlandin maajohtaja.

– Isot kiitokset kaikille yrityksille, yhteisöille, yksityisille lahjoittajille sekä Koulujuoksu-tapahtumaan osallistuneille koululaisille, jotka olitte kauttamme tukemassa Aamu Säätiön ja Sylvan toimintaa!

Team Rynkeby - God Morgon Finland on osa eurooppalaista hyväntekeväisyys-pyöräilyjoukkuetta, Team Rynkebytä, jonka toiminnan tarkoituksena on kerätä rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi.

Se sai alkunsa Tanskassa, jossa Rynkeby Foodsin työntekijä päätti vuonna 2002 parantaa elintapojaan ja pyöräillä Pariisiin. Tapahtuma on vuosien kuluessa laajentunut Pohjoismaiden lisäksi myös Saksaan ja Sveitsiin.

Ensimmäinen suomalaisjoukkue osallistui tapahtumaan kesällä 2013. Nykyään Suomen joukkueet tulevat Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Tampereelta, Turusta, Oulusta sekä Pohjanmaalta ja Jyväskylä-Kuopion alueelta. Pyöräilijöitä Suomessa alkavalla kaudella on reilut 300 ja huoltohenkilöitä yli 70.

Team Rynkeby – God Morgon Finlandin lahjoituksesta 70 prosenttia ohjataan Aamu Säätiön kautta lasten syövän tutkimukseen ja hoitojen kehitykseen sekä 30 prosenttia Sylvan kautta syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä psykososiaaliseen tukemiseen.

– Poikkeavan kevään aikana pääsimme konkreettisesti osallisiksi myös sairastuneiden lasten perheiden elämää; se mikä heille on arkipäivää eristyksineen ja karanteenein, on meille poikkeustilanne. Vaikeudet vahvistavat tiimejä ja motivoivat ensi kauden varainhankintaan – onneksi, sillä varainhankinnasta on tulossa haastavaa, Pärssinen sanoo.

Vuodesta 2013 Suomen Team Rynkeby – God Morgon -joukkueet ovat keränneet yhteensä 4,2 miljoonaa euroa.

Joukkueiden toimintakausi alkaa vuosittain 1. lokakuuta ja huipentuu Pariisin pyöräilyyn heinäkuun toisella viikolla. Kauden aikana jäsenet sitoutuvat varainhankintaan, yhdessä tekemiseen ja fyysiseen harjoitteluun.

Pyöräilijät maksavat kustannuksensa pääosin itse ja projektin hallinnollisista kuluista vastaavat Rynkeby Foods A/S, God Morgon ja Hohes C yhteistyössä jokaisen yksittäisen maan rahaa vastaanottavien järjestöjen kanssa.