Eurooppalainen Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräily järjestetään jälleen ensi kesänä 3.–11. heinäkuuta.

Joukkueita on yhteensä 57, mukana myös Suomi. Joukkueita osallistuu Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Tampereelta, Turusta, Oulusta, Vaasasta ja Jyväskylä-Kuopion alueelta.

Pyöräilyn 1 200 kilometrin matkan kohteena on Pariisi.

Pyöräilyllä kerätään yrityksiltä rahaa vakavasti sairaille lapsille. Kaikkiaan 1 541 yrityksen ja yhteisön logot painetaan Team Rynkeby -joukkueiden ajoasuihin merkiksi tuestaan vakavasti sairaille lapsille.

Suomessa lahjoitussummasta 70 prosenttia ohjautuu Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle lasten syövän tutkimukseen ja hoitojen kehittämiseen. Sylva ry saa summasta 30 prosenttia syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä psykososiaaliseen tukemiseen.

Viime vuonna kansainvälinen lahjoitussumma nousi 10,6 miljoonaan euroon. Suomessa joukkueet luovuttivat Aamu Säätiölle ja Sylvalle viime syksynä yhteensä 1,1 euroa.

Hyväntekeväisyyspyöräily sai alkunsa Tanskassa, jossa Rynkeby Foodsin työntekijä päätti vuonna 2002 parantaa elintapojaan ja pyöräillä Pariisiin. Tapahtuma on vuosien kuluessa laajentunut kaikkiin pohjoismaihin, viime vuonna myös Saksaan ja tällä kaudella ensi kertaa Sveitsiin.

Ensimmäinen suomalaisjoukkue osallistui pyöräilyyn kesällä 2013.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.